Καλαμάτα: «Μνημοσύνη» εκδήλωση για τα “100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή”

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Καλαμάτας στα πλαίσια της επετείου 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Μνημοσύνη» την Κυριακή (20 Νοεμβρίου 2022) στις 7:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Η Μνημοσύνη είναι μια εκδήλωση – παράσταση αφιερωμένη στον ελληνισμό της Μικράς Ασίας που η καταστροφή του 1922 σήμανε το οριστικό τέλος του μετά από 3.000 χρόνια διαρκούς παρουσίας στην Μικρασιάτικη Γη. Η διαρκής αυτή παρουσία του ελληνισμού στην Ανατολία θα ζωντανέψει με διηγήσεις, παρουσιάσεις διαφανειών και videos, θεατρικά δρώμενα, τραγούδια και φυσικά χορό. Σε αυτή την παράσταση συμμετέχουν μέλη και πολλοί φίλοι του Συλλόγου και είναι χωρισμένη σε τέσσερα μέρη που όλα έχουν παρουσίαση διαφανειών και videos σχετικά με το θέμα.

Το πρώτο “Μνημοσύνη” γίνεται αναφορά στη σημασία της διατήρησης της μνήμης με “έναν ιδιαίτερο τρόπο”. Το δεύτερο μέρος γίνεται αναφορά στις “Ρίζες” του ελληνισμού στην Μικρά Ασία και περιλαμβάνει ένα θεατρικό δρώμενο με τίτλο “Ένα Τραπέζι Στη Σμύρνη”, το τρίτο αναφέρεται στον “Ξεριζωμό” όπου η χορωδία του Συλλόγου λαμβάνει μέρος και τέλος στα “Νέα Ριζώματα” γίνεται αναφορά στους πρόσφυγες που έφτασαν στην Καλαμάτα και παρουσιάζονται μέσα από φωτογραφίες τους που παραχώρησαν οι συγγενείς τους. Επίσης περιλαμβάνει ένα θεατρικό δρώμενο με χορό και τραγούδι από τρεις εξαίρετους μουσικούς και το φινάλε-έκπληξη με τίτλο “Οι Ανθοί των Απογόνων Των Μικρασιατών”.

Στο έργο η Σταυρούλα Δούκα έχει κάνει την ιστορική έρευνα, κείμενα και σκηνοθεσία με τη βοήθεια του Γιάννη Δρίτσα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος