Καλαμάτα: Με χρώματα, μουσική και χορό ολοκληρώθηκε η 9η Ανθοκομική Έκθεση

Εικόνες παιδιών και μεγάλων με λουλούδια, μουσικές από τη μπάντα της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμάτας, χρώματα και αρώματα πλημμύρισαν την οδό Αριστομένους και το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, χθες το απόγευμα.

Καλαμάτα: Με χρώματα, μουσική και χορό ολοκληρώθηκε η 9η Ανθοκομική Έκθεση

Με τον πολύχρωμο και εντυπωσιακό αυτό περίπατο, εκατοντάδες παιδιά χορευτικών και πολιτιστικών συλλόγων, σηματοδότησαν την ολοκλήρωση της 9ης Ανθοκομικής του Δήμου Καλαμάτας, που ξεκίνησε το Σάββατο 14 Μαΐου.

Η λουλουδένια βόλτα ξεκίνησε από το Μνημείο Φωτός, στην Κεντρική Πλατεία – Βασ. Γεωργίου και μέσω της οδού Αριστομένους, κατέληξε στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, στο χώρο του Πατινάζ, όπου και πραγματοποιήθηκε η τελική εκδήλωση της Ανθοκομικής από Σχολές Χορού προς τέρψη μικρών και μεγάλων, συμμετεχόντων και θεατών.

Καλαμάτα: Με χρώματα, μουσική και χορό ολοκληρώθηκε η 9η Ανθοκομική Έκθεση

Ο Δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, σε χαιρετισμό του, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της Ανθοκομικής, τους χιλιάδες επισκέπτες που την στήριξαν, τους Συλλόγους για τη συμμετοχή τους και τους επαγγελματίες. Τόνισε ότι η Καλαμάτα είναι μια πόλη στην οποία πάνω από 50 χρόνια διοργανώνονται εκδηλώσεις σχετικές με τα λουλούδια, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι Καλαματιανοί στηρίζουν τον κλάδο της Ανθοκομίας. Τέλος, κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει την επόμενη μεγάλη Έκθεση Τοπικών και Αγροτικών Προϊόντων του Δήμου, την «Άρτος – Οίνος – Έλαιον» που θα πραγματοποιηθεί περί τα τέλη Αυγούστου.

Καλαμάτα: Με χρώματα, μουσική και χορό ολοκληρώθηκε η 9η Ανθοκομική Έκθεση

Στη διάρκεια λειτουργίας της, η Ανθοκομική συγκέντρωσε πλήθος επισκεπτών όπως και οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιό της. Διεξήχθησαν πολλά εκπαιδευτικά – βιωματικά προγράμματα για μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, με αξιοσημείωτη την επίδειξη συστήματος υδροπονίας από μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και ενημερωτικές ομιλίες και παρουσιάσεις.

Ήταν, μια πραγματική γιορτή των λουλουδιών και της ψυχαγωγίας στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων με πολλές δραστηριότητες, επιστημονική ενημέρωση και παροχή συμβουλών σε θέματα ανθοκομίας από ειδικούς του κλάδου της Ανθοκομίας – Γεωπονίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος