Καλαμάτα: Ξεκινάει ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του αεροδρομίου

Την ερχόμενη εβδομάδα, μπαίνει και τυπικά στην δεύτερη –και τελική- φάση ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του αεροδρομίου Καλαμάτας.

Η διαγωνιστική διαδικασία την οποία έχει αναλάβει το Υπερταμείο σε αυτή τη β’ φάση περιλαμβάνει επιτόπιες επισκέψεις (site visits) των υποψήφιων επενδυτών, τη σύνταξη της σύμβασης παραχώρησης, επί της οποίας οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν δυνατότητα σχολιασμού και ακολούθως την οριστικοποίηση της.

Σε αυτή τη φάση επίσης, θα προσδιοριστεί η ακριβής διάρκεια της παραχώρησης καθώς και άλλες κρίσιμες συμβατικές ρυθμίσεις. Το αεροδρόμιο διεκδικούν μεγάλοι όμιλοι και συγκεκριμένα το σχήμα των ΓΕΚΤΕΡΝΑ – GMR Airports, της fraport AG ΜΕ τις DELTA Airport Investments (Όμιλος Κοπελούζου) – Πηλέας (Όμιλος Κωνσταντακόπουλου ΤΕΜΕΣ), της Mytilineos με την Corporation America Airports και το σχήμα των Γάλλων της Egis Airport operation με την Άκτωρ Παραχωρήσεις και την Aéroports de la Cote d’Azur.

Στόχος είναι ο διαγωνισμός να ολοκληρωθεί με την υποβολή των τεχνικών και οικονομικών προσφορών έως το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος