Καλαμάτα: Ξεκινά τον Οκτώβριο το μεγάλο έργο των αγωγών ύδρευσης Φ800

Στα τέλη Αυγούστου θα ξεκινήσει η μεταφορά –μέσω θαλάσσης- από την Κίνα στην Ελλάδα της πρώτης παρτίδας των αγωγών Φ800, για την αντικατάσταση του κεντρικού δικτύου υδροδότησης (Φ600) της Καλαμάτας από το αντλιοστάσιο του Πηδήματος.

Όπως ενημέρωσαν σχετικά, ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Θανάσης Βασιλόπουλος και ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης Μιχάλης Βασιλειάδης-ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα το εργοστάσιο κατασκευής των αγωγών από ελατό χυτοσίδηρο στην Κίνα, προκειμένου να υπάρξουν οι απαιτούμενες πιστοποιήσεις, πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Οκτωβριο με ορίζοντα ολοκλήρωσής του τα δυο χρόνια και το οποίο θα επιλύσει τα προβλήματα με την υδροδότηση της Καλαμάτας.

Καλαμάτα: Ξεκινά τον Οκτώβριο το μεγάλο έργο των αγωγών ύδρευσης Φ800

Σύμφωνα με το δήμαρχο γι΄ αυτό κατεβλήθη μεγάλη προσπάθεια, πιέζοντας σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο προκειμένου να εξασφαλιστούν οι επιπλέον πόροι μέσω της αναθεώρησης των τιμών για το βασικό υλικό κατασκευής του. Όπως τόνισε ο δήμαρχος μπορούμε πλέον να πούμε ότι μετράμε αντίστροφα προκειμένου να παραδοθούν οι πρώτες παρτίδες των αγωγών από την Κίνα και να εκκινήσει η κύρια φάση του έργου, καθώς ήδη έχουν ολοκληρωθεί τα συνοδά έργα και οι αγωγοί προς τη Μεσσήνη. Διευκρίνισε δε, πως έχει ληφθεί απόφαση παράτασης προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο εντός πλαισίου, δίχως να υπάρξει κίνδυνος για την εξασφαλισμένη χρηματοδότησή του και πλέον βρισκόμαστε εν αναμονή της επανεκκίνησης ενός έργου που σε συνδυασμό με τις νέες δεξαμενές στον Αη Γιάννη Καρβούνη και στο Πήδημα, αλλά και τον σχεδιασμό μας για την ενίσχυση του δικτύου και από τις Πηγές του Αγ. Φλώρου, θα θωρακίσει σε επίπεδο υποδομών ύδρευσης την Καλαμάτα για τις επόμενες δεκαετίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος