Kαλαμάτα: Η άποψη της ΑΣΚΤ θα ζητηθεί για το αν είναι “πρωτότυπο” το Μνημείο Φωτός

Η άποψη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών θα ζητηθεί από τον δήμο Καλαμάτας ώστε να διευκρινιστεί αν υπάρχει ομοιότητα μεταξύ του Μνημείου Φωτός που πρόκειται να τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας με το γλυπτό του βρετανού γλύπτη Eddie Roberts που βρίσκεται σε πάρκο της πόλης Hervagate του Yorksire της Μεγάλης Βρετανίας. Αυτό σημείωσε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά τη συζήτηση του θέματος για μια ακόμα φορά στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Στη συνεδρίαση παρέστη και ο δημιουργός του έργου, εικαστικός Παναγιώτης Λαμπρινίδης, ο οποίος υπεραμύνθηκε της γνησιότητας της ιδέας, τόνισε πως το δικό του δεν έχει καμία σχέση με κάποιο έργο δημιουργού από άλλη χώρα, πως πρόκειται για πρωτότυπη γλυπτική εγκατάσταση και σημείωσε παράλληλα, ότι στην τέχνη δεν υπάρχει «παρθενογένεση».
Της γνησιότητας του έργου υπεραμύνθηκαν στις τοποθετήσεις τους τόσο ο πρόεδρος της Επιτροπής, Νίκος Μπασακίδης, όσο και ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Φάββας αλλά και η Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας μέσω της προέδρου της, Κατερίνας Μπάμπαλη. Ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, εξάλλου, επεσήμανε ότι το έργο θα εγκαινιαστεί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αμφισβήτησε όλες τις ενστάσεις που αφορούν τη “γνησιότητα” και “πρωτοτυπία” του.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης τέθηκε επίσης το θέμα της χωροθέτησης του μνημείου, για το οποίο παρουσιάστηκαν διαφορετικές απόψεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος