Καλαμάτα: Για πάνω από 30 ώρες έμεινε χωρίς νερό η πόλη

Για πάνω από 30 ώρες έμειναν χωρίς νερό την Κυριακή και χθες, η Καλαμάτα και τα χωριά του ευρύτερου δήμου καθώς ο προγραμματισμός που είχε γίνει για τα έργα στον κεντρικό αγωγό ανετράπη λόγω της βλάβης που παρουσιάστηκε στον Αντικάλαμο την Κυριακή το βράδυ. Η υδροδότηση άρχισε σταδιακά να επανέρχεται από νωρίς χθες (Δευτέρα) το βράδυ και ολοκληρώθηκε περί τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Σύνδεσμο Ύδρευσης στις 5 το απόγευμα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και τέθηκαν σε λειτουργία οι δύο από τις τρεις αντλίες του αντλιοστασίου στο Πήδημα, ενώ η τρίτη λειτούργησε γύρω στις 6:30 μ.μ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος της πόλης Θανάσης Βασιλόπουλος αναφέρθηκε στην πολύ κακή κατάσταση του αγωγού Φ600 που μεταφέρει νερό από τις πηγές του Πηδήματος στην πόλη, σημείωσε πως η ζημιά στον Αντικάλαμο δε μπορούσε να προβλεφθεί και υπογράμμισε την ανάγκη κατασκευής του νέου αγωγού Φ800 που έχει αυτή τη στιγμή προσωρινό μειοδότη. «Πρέπει το έργο αυτό να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό με πρωτόγνωρα γρήγορες διαδικασίες και να ολοκληρωθεί μέσα στο 2022 όπως προβλέπεται από τον διαγωνισμό», δήλωσε στο σταθμό μας ο κ.Βασιλόπουλος, συμπληρώνοντας πως «μόνο έτσι η Καλαμάτα και οι περιοχές της δεν θα ζήσουν τραγικές στιγμές έλλειψης νερού στο μέλλον»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ
Σκληρή ανακοίνωση για την πολύωρη διακοπή της υδροδότησης στην Καλαμάτα εξέδωσε η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, σημειώνοντας πως: «Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει σε πολλούς η νέα διακοπή νερού από το Σύνδεσμό ύδρευσης που προήλθε μετά τις πανηγυρικές δηλώσεις με δελτία τύπου που αποθέωναν τον ίδιο τον σύνδεσμο και τον Δήμο Καλαμάτας. Σε μια περίοδο καραντίνας λόγω κορονοϊού και των συνθηκών υγιεινής που επιβάλλουν σχολαστικό πλύσιμο των χεριών είναι φανερό πως δεν είχε γίνει σωστή εκτίμηση των ζημιών αλλά και του χρόνου αποκατάστασής τους. Αυτή η κατάσταση προκάλεσε νέα οικονομικά βάρη στις επιχειρήσεις που λειτουργούν και στα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά. Ο Δήμος θα έπρεπε τουλάχιστον να προσφέρει νερά σε όσους είναι στο συσίτιο, στο κοινωνικό παντοπωλείο και στις δομές πρόνοιας του Δήμου”, καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος