Καλαμάτα: Έκθεση με θέμα τη Σμύρνη πριν την καταστροφή

To 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Καλαμάτας σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας παρουσιάζουν την έκθεση με θέμα “Ex Oriente Lux (Εξ Ανατολής το φως) Η Σμύρνη πριν την καταστροφή ” στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας από τις 9 Μαΐου μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Η έκθεση αποτελεί μια ελάχιστη συμβολή στη μνήμη και τον αναστοχασμό της συγκλονιστικότερης σελίδας της νεότερης Ιστορίας μας, της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Πρόκειται για το προϊόν έρευνας των μαθητών της Α’ Τάξης του σχολείου υπό την καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών. Περιλαμβάνει φωτογραφίες που αντλήθηκαν από Συλλόγους Μικρασιατών της Ελληνικής επικράτειας, αρχεία εφημερίδων και αξιόπιστες πηγές οι οποίες έχουν αναπαραχθεί για τις ανάγκες της έκθεσης.
Είναι χωρισμένη σε είκοσι έξι (26) ενότητες καθεμιά από τις οποίες συνοδεύεται από σχόλια και αποσπάσματα λογοτεχνικών κειμένων. Σκοπός είναι να αποτυπωθεί, όσο είναι δυνατόν, η ατμόσφαιρα της κοσμοπολίτισσας Ιωνίας.

Η έκθεση αποτελεί το πρώτο μέρος του επετειακού αφιερώματος. Θα ακολουθήσει επόμενη με φωτογραφίες από την τραγική Έξοδο του Μικρασιατικού Ελληνισμού τον μαύρο Σεπτέμβρη του 1922, τον ξεριζωμό και την προσφυγιά.

Η έκθεση γίνεται στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του Έργου «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος