Καλαμάτα: Δράσεις για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα του δήμου

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες στο δημαρχείο Καλαμάτας με αντικείμενο τη μέριμνα του δήμου για αδέσποτα ζώα αλλά και τους ελέγχους που έχουν ξεκινήσει για τα δεσποζόμενα.

Στη συζήτηση που συντόνιζε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Γιώργος Φάβας, συμμετείχαν εκπρόσωποι από τον Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας, τον Κυνηγετικό Σύλλογο Καλαμάτας, τον Κυνοφιλικό Όμιλο Μεσσηνίας, τη Δημοτική Αστυνομία, τη Θηροφυλακή καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες. Παρέμβαση υπήρξε, επίσης, από τον δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο.

Στη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν θέματα συνεργασιών με στόχο την κοινή αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα, καθώς είναι έτοιμο ένα τριετές σχέδιο διαχείρισης από τον Δήμο, το οποίο συντάχθηκε λαμβάνοντας υπόψιν και τις προτάσεις των αντίστοιχων φορέων. Όσον αφορά τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς, είναι σε εξέλιξη από τη Δημοτική Αστυνομία Καλαμάτας έλεγχοι που αφορούν την ηλεκτρονική σήμανση, την τήρηση των κανόνων ευζωίας και την καταγραφή των στοιχείων τους. Οι έλεγχοι διενεργούνται στην πόλη και τα χωριά του δήμου, όπου γίνονται συστάσεις για την τήρηση της νομιμότητας (σήμανση, εμβολιασμός κ.λπ.) και όπου απαιτείται στις περιπτώσεις μη συμμόρφωσης βεβαιώνονται τα ανάλογα πρόστιμα.

Κατά τη συζήτηση κατατέθηκαν προτάσεις που αφορούν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και την υιοθεσία εγκαταλελειμμένων ζώων, όπως για παράδειγμα κυνηγετικών σκύλων. Επίσης, υπήρξε συζήτηση για συνεργασία του Φιλοζωικού Ομίλου με τον Κυνηγετικό Σύλλογο για την εκμετάλλευση χώρου στα Άνω Αρφαρά για φιλοξενία αδέσποτων ζώων, ενώ καταγράφηκαν ανάγκες σε σχέση με εξοπλισμό που απαιτείται για τη διενέργεια ελέγχων (scanner), πέραν των ήδη υπαρχόντων, προκειμένου να υπάρξει προμήθεια και εν συνεχεία να διατεθούν στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

Προτάσεις για τα αδέσποτα στους δρόμους της πόλης κατέθεσε και η Κοινότητα Καλαμάτας, με ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρός της, Παναγιώτης Λύρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος