Καλαμάτα: Διευκρινίσεις για τα rapid test που απαιτούνται στο νοσοκομείο

Διαγνωστικά τεστ covid θα γίνονται μόνο για την τρέχουσα εβδομάδα και κατ’ εξαίρεση σε όσους δε μπόρεσαν να κάνουν το τεστ εγκαίρως, πριν την προσέλευσή τους σε προγραμματισμένο ραντεβού στο νοσοκομείο Καλαμάτας.

Αυτό είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας η διοικήτρια του νοσοκομείου, Ελένη Αλειφέρη, καθώς χθες και σήμερα που εφαρμόστηκε το μέτρο να προσκομίζουν οι επισκέπτες του νοσηλευτικού ιδρύματος αρνητικό τεστ covid παρατηρήθηκαν προβλήματα, τόσο από ελλιπή ενημέρωσή τους, όσο και από αδυναμία να έχουν πάρει εγκαίρως την αρνητική απάντηση από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που διενήργησε το τεστ.
“Μόνο γι’ αυτά τα περιστατικά και μόνο γι’ αυτή την εβδομάδα θα γίνονται τα τεστ στο νοσοκομείο, γιατί δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει και δεύτερο κλιμάκιο ελέγχου, καθώς υπάρχει ήδη ένα που ελέγχει τα άτομα που προσέρχονται στο τμήμα επειγόντων περιστατικών”, διευκρίνισε η κ. Αλειφέρη η οποία τόνισε επίσης πως δεν απαιτείται να προσκομίζουν αποτελέσματα rapid test για να εισέλθουν στους χώρους του Νοσοκομείου, όσοι πολίτες έχουν ραντεβού για εμβολιασμό στο εμβολιαστικό κέντρο του ιδρύματος.

Όπως μας είπε επίσης, στην κλινική covid του νοσοκομείου Καλαμάτας νοσηλεύονται 19 άτομα και 3 στην ΜΕΘ covid, ωστόσο, το αισιόδοξο είναι, όπως τόνισε, ότι οι εμβολιασμοί που γίνονται στο νοσοκομείο φτάνουν πλέον τους 1.800 την εβδομάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος