Καλαμάτα: Διασωληνώθηκε 36χρονη στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου

Δώδεκα εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό έγιναν τις τελευταίες ώρες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ανεβάζοντας τον αριθμό των ασθενών με covid στους 35, εκ των οποίων οι 2 νοσηλεύονται σε σοβαρότερη κατάσταση στη ΜΕΘ, μετά και τη χθεσινή διασωλήνωση μιας νεαρής γυναίκας 36 ετών. Εντωμεταξύ 38 νέα κρούσματα Covid ανακοίνωσε χθες (6/10) στη Μεσσηνία ο ΕΟΔΥ με το ποσοστό θετικότητας της λοίμωξης στο νομό μας –με δεδομένα από τις 27 Σεπτεμβρίου ως τις 3 Οκτωβρίου- έχει πέσει στο 0.40%.

Με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού σε καταυλισμούς Ρομά πέριξ της Καλαμάτας, το Κέντρο Κοινότητας και η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Καλαμάτας πραγματοποίησε χθες ενημέρωση σε καταυλισμούς ΡΟΜΑ ως προς τη σωστή χρήση της μάσκας και τους κανόνες υγιεινής. Δόθηκαν επίσης οδηγίες για τη φροντίδα πιθανού ή επιβεβαιωμένου κρούσματος με Covid19 καθώς και για τη διαχείριση των στενών επαφών με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Με διαμαρτυρία και στην Καλαμάτα οι υγειονομικοί της Μεσσηνίας εκφράζουν σήμερα την αντίθεσή τους στο καθεστώς των αναστολών σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς υπαλλήλους, ζητώντας την κατάργηση του σχετικού νόμου και κάθε μορφής υποχρεωτικότητας. Σήμερα ανάλογες διαμαρτυρίες με αυτοκινητοπομπές διοργανώνονται σε όλη τη χώρα και στην Καλαμάτα θα λάβει χώρα στις 6:30 το απόγευμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος