Καλαμάτα: Αποκατάσταση φθορών σε σχολεία που τελούσαν υπό κατάληψη – Υλικό από κάμερες στα χέρια της αστυνομίας

Άμεση ήταν η καταγραφή και η αποκατάσταση φθορών σε σχολεία της Καλαμάτας που τις προηγούμενες ημέρες τελούσαν υπό κατάληψη.

Οι εργασίες αποκατάστασης πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο, προκειμένου τα σχολεία να επαναλειτουργήσουν σήμερα Δευτέρα δίχως προβλήματα.

Υπό κατάληψη τελούσαν τις προηγούμενες ημέρες το 4ο, 5ο και 6ο Γυμνάσιο, το 1ο, 3ο και 4ο ΓΕΛ καθώς και τα σχολεία που στεγάζονται στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Νομού Μεσσηνίας υπό κατάληψη βρίσκεται στο ξεκίνημα αυτής της εβδομάδας, μόνο το 1ο Γυμνάσιο.

Με εντολή Δημάρχου υπήρξε άμεσα από τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου και τον αρμόδιο τεχνικό – υπεύθυνο συντήρησης των σχολείων, αυτοψία – καταγραφή φθορών που προκλήθηκαν (σπασμένες πόρτες, τζάμια, καρέκλες, αφαίρεση ηλεκτρονικού υλικού κ.λπ.) και συνεργεία προέβησαν στις σχετικές εργασίες αποκατάστασης, οι οποίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι σε μία εκ των περιπτώσεων, μετά από αίτημα της Αστυνομίας, παραδόθηκε υλικό που είχε καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας του σχολείου.

Υπενθυμίζουμε, ότι μήνυση κατά αγνώστων, κατατέθηκε τις προηγούμενες ημέρες, απ’ τον Λυκειάρχη του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας, όπου εκτός απο σημαντικές φθορές διαπιστώθηκαν και κλοπές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος