Καλαμάτα: 8ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς

Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το «8ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς Καλαμάτας».

Το Φεστιβάλ, θα λάβει χώρα στο συνεδριακό κέντρο του Elite City Resort, στην παραλία της πόλης και συνδιοργανωτής είναι ο δήμος Καλαμάτας.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ

ΣΑΒΒΑΤΟ 9/4/2022

18:30 Έναρξη του Φεστιβάλ από τον Πρόεδρο του Α.Σ. Καλαμάτας Μιχάλη Αντωνόπουλο – Παρουσίαση προγράμματος Sustainolive και άλλων επιστημονικών προγραμμάτων που συμμετέχει ο ΑΕΣ.

19:15 Μπασακίδης Νίκος: «Πολιτιστικές διαδρομές-Λάδι 21’», Αντιδήμαρχος Καλαμάτας.

19:30 Αναστασόπουλος Στάθης: «Δράσεις Περιφέρειας Πελοποννήσου για την στήριξη της ελαιοκαλλιέργειας και την προώθηση των προϊόντων της», Δρ Χημικός, θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς τομέα

20:00 Πετρόπουλος Δημήτρης Κοσμήτορας της σχολής Γεωπονίας και τροφίμων «H παγκόσμια αγορά ελαιολάδου (παραγωγή-κατανάλωση-τιμές)».

20:20 Μαλάμης Αντώνης: «Η νέα πραγματικότητα στον Αγροτικό τομέα και τα διαθέσιμα χρηματοοικονομικά εργαλεία», Διευθυντής ΕΣΟΔΑ PLUS.

20:40 Παρασκευόπουλος Αντώνης :«Σύγχρονα δεδομένα για την επιδημιολογία του γλοιοσπόριου –διαχείριση ασθένειας», Προϊστάμενος ΔΑΟΚ Τριφυλίας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 10/4/2022

11:00 Παπαδόπουλος Τακής: «KALAMATA OLIVES’ ΠΟΠ και BRANDNAME», Δρ Μηχανικός , Σχεδιασμός Συστημάτων.

11:20 Αναστασόπουλος Χρήστος: «ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας», Οικονομολόγος-Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας

11:40 Φίλιππος Παπαδόπουλος: «ΚΑΕΜ και ψηφιακός μετασχηματισμός στην αγροδιατροφική αλυσίδα», διευθυντής του γραφείου Στρατηγικών Προγραμμάτων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

12:20 Γκισάκης Βασίλης: «Αγροοικολογικές πρακτικές στον Ελαιώνα. Αρχικά αποτελέσματα του έργου Sustainolive» Δρ. Γεωπόνος –Εντεταλμένος ερευνητής, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Τμήμα Ελιάς και οπωροκηπευτικών –Καλαμάτα.

12:50 Μουρτζανός Κώστας: «Φωτοβολταϊκά συστήματα για εξοικονόμηση ενέργειας σε ελαιουργικές επιχειρήσεις», Δρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός.

13:10 Πανουσόπουλος Κώστας: «Τα αντιοξειδωτικά και οι αρωματικές ουσίες του παρθένου ελαιολάδου σε σχέση με τις τεχνικές κατεργασίες του ελιαοκάρπου», Ms Τεχνολογία και ποιότητα της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιολάδου, εκπαιδευτής του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

13:30 Δαμηλάτης Σωκράτης: «Για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στα ελαιουργία», Επιθεωρητής Εργασίας.

14:00 Κουτέλας Γιώργος: «Οργανοληπτική παρουσίαση εξαιρετικών παρθένων ελαιόλαδων», γευσιγνώστης ελιάς και επιτραπέζιας ελιάς – Γευσιγνωσία ελαιολάδων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ποιότητας KALAMATA OLIVE OIL AWARD 2022.

Θα ακολουθήσει ελαφρύ γεύμα με τοπικά εδέσματα και γευσιγνωσία των διαγωνιζόμενων ελαιολάδων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος