Η Καλαμάτα τίμησε τους πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974

Μισό αιώνα μετά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο Δήμος Καλαμάτας συνεχίζει να θυμάται τις μαύρες εκείνες ημέρες διοργανώνοντας κάθε χρόνο εκδηλώσεις μνήμης, αποδεικνύοντας έτσι ότι «Δεν Ξεχνά» την μαρτυρική Μεγαλόνησο και τις βαρβαρότητες του «Αττίλα». 

Η Καλαμάτα τίμησε τους πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974

Χθες το πρωί, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής, τελέσθηκε από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο, μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των πεσόντων στην Κύπρο το 1974.

Ακολούθησε σύντομη ομιλία για τα γεγονότα του 1974 από τον Ιωάννη Βούρκο, Γραμματέα του Συλλόγου Κυπρίων Ν. Μεσσηνίας «Ο Πενταδάκτυλος».

Αμέσως μετά το Μνημόσυνο, στις 10.30 π.μ., στο Ηρώον της 23ης Μαρτίου ακολούθησε τελετή απόδοσης τιμής σ’ εκείνους που αγωνίσθηκαν στην Κύπρο κατά των στρατευμάτων του «Αττίλα» και ιδιαιτέρως προς τους αγνοουμένους.

Ακολούθησε χαιρετισμός του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου και του Δημάρχου της αδελφής πόλης με την Καλαμάτα, Αγλαντζιάς Ανδρέα Κωνσταντίνου.

Στη συνέχεια έγινε η εκφώνηση των ονομάτων των Μεσσήνιων πεσόντων από τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Φάβα.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων και τήρησης ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Ηρώων και Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος