Εξηγήσεις για την απαγόρευση “δεσποζόμενων” ζώων στο πάρκο του ΟΣΕ, ζητά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Να δώσει εξηγήσεις για την απόφασή απαγόρευσης εισόδου των δεσποζόμενων ζώων στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, καλείται ο Δήμος από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, μετα την κινητοποίηση και τις αντιδράσεις φιλόζωων της πόλης.

Η απαγόρευση προβλέπεται στον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων, ο οποίος ψηφίστηκε πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ την ακύρωση της σχετικής πρόβλεψης έχουν ζητήσει με προσφυγή τους στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση φιλόζωοι της Καλαμάτας, οι οποίοι προτίθενται να κινηθούν νομικά εφόσον η προσφυγή τους στην αυτοδιοίκηση δεν αποδώσει.

Οι φιλόζωοι τονίζουν ότι η απαγόρευση εισόδου των δεσποζόμενων ζώων στο Πάρκο έρχεται σε αντίθεση με τη νομοθεσία και συνιστά πράξη που στερεί δικαιώματα από ανθρώπους που έχουν ζώα συντροφιάς. Τονίζουν δε την αυτονόητη για τους φιλόζωους υποχρέωση να φροντίζουν ώστε τα ζώα τους να μη δημιουργούν προβλήματα σε κοινόχρηστους χώρους, αλλά και την υποχρέωση του Δήμου να προβαίνει σε ελέγχους αντί σε απαγορεύσεις.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση καλεί το Δήμο Καλαμάτας να αιτιολογήσει την απόφαση για τη επιβολή της συγκεκριμένης απαγόρευσης και να αντικρούσει τους ισχυρισμούς των φιλόζωων που έχουν προσφύγει για την ακύρωση της απόφασης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος