2 νέα κρούσματα Covid 19 στη Μεσσηνία – Σε ύψιστη ετοιμότητα το νοσοκομείο Καλαμάτας

Δύο νέα κρούσματα Covid 19 γνωστοποιήθηκαν για τη Μεσσηνία από τον ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο, ενώ μονοψήφιοι ήταν και οι αριθμοί των κρουσμάτων και για τους υπόλοιπους νομούς της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη καταγραφή δεν θα πρέπει να εφησυχάζει καθώς ωφελείται, όπως συμβαίνει και πανελλαδικά στα λιγότερα τεστ, που κατά κανόνα γίνονται το Σαββατοκύριακο.
Το Σάββατο επιβεβαιώθηκαν για το νομό μας 14 κρούσματα και την Παρασκευή 9 ενώ κατά πολύ χαμηλότερος ήταν και ο αριθμός των κρουσμάτων στους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας.
Με σταθερό αριθμό νοσηλευομένων (28 σήμερα) συνεχίζει να λειτουργεί τις τελευταίες ώρες και η κλινική Covid του νοσοκομείου της Καλαμάτας, ενώ σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ η διοικήτρια του νοσοκομείου Ελένη Αλειφέρη, “το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης μας παραμένει σε ύψιστη ετοιμότητα, με τις κλίνες στην σχετική κλινική να ανέρχονται πλέον σε 35 και με σχεδιασμό ν΄αυξηθούν περαιτέρω εφόσον αυτό καταστεί αναγκαίο. Παράλληλα είναι έτοιμες 4 κλίνες ΜΕΘ στο χώρο της Μονάδας Εμφραγμάτων, πλήρως εξοπλισμένων με τον απαιτούμενο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αν παραστεί ανάγκη με προοπτική επιπλέον δύο”
Σημαντική θεωρείται πάντως και η στελέχωση της διαλογής για ύποπτα ή επιβεβαιωμένα περιστατικά Covid, που λειτουργεί στο χώρο της υποδοχής του Τμήματος Επειγόντων με 3 γιατρούς ενώ όπως επεσήμανε η κ.Αλειφέρη, “οι πολίτες μπορούν να κάνουν τεστ κορονοιού τόσο στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας (πρώην ΙΚΑ) και στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά και είναι προτιμότερο να μην προσέρχονται με ήπια συμπτώματα στο νοσοκομείο”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος