17 νέα κρούσματα Covid-19 στη Μεσσηνία

17 νέα κρούσματα Covid-19 ανακοίνωσε για το τελευταίο 24ωρο στη Μεσσηνία ο ΕΟΔΥ, ανάμεσα στις περισσότερες από τρεις χιλιάδες νέες μολύνσεις που σημειώθηκαν χθες σε πανελλαδικό επίπεδο.

Από την αρχή της τρέχουσας εβδομάδας έχουν καταγραφεί συνολικά 45 περιπτώσεις της λοίμωξης στον νομό Μεσσηνίας, ενώ βελτιωμένη είναι η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η εικόνα της κλινικής Covid του νοσοκομείου Καλαμάτας, με 24 ασθενείς να νοσηλεύονται εκεί -κυρίως με πνευμονία και σε σχετικά καλή κατάσταση. Υπενθυμίζεται πως από τη Δευτέρα έχει προκαλέσει ανησυχία το γεγονός της αύξησης των νοσηλευομένων στη συγκεκριμένη κλινική, με τον γιατρό καρδιολόγο του νοσοκομείου Μανώλη Μάκαρη να υπογραμμίζει -μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας – την, στα όρια της, λειτουργία της κλινικής, και το ενδεχόμενο αξιοποίησης της Μονάδας Εμφραγμάτων του νοσοκομείου αν κάποιος ασθενής χρειαστεί διασωλήνωση. Το ενδεχόμενο η μονάδα Covid του νοσοκομείου Καλαμάτας να νοσηλεύσει, αν πιέσουν τα υγειονομικά δεδομένα, και ασθενείς από άλλες «κόκκινες» περιοχές της χώρας, χαρακτήρισε ανησυχητική εξέλιξη, μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και χειρουργός στο νοσοκομείο, Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Στο μεταξύ, έχασε τη μάχη για τη ζωή ένας άντρας 61 χρόνων από τους Γαργαλιάνους, ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο “Σωτηρία” της Αθήνας, αφού είχε διαγνωστεί πριν από δύο εβδομάδες θετικός στον κορονοϊό.

Την ίδια στιγμή, ανησυχία προκαλούν τα κρούσματα που εντοπίστηκαν αυτή την εβδομάδα σε τρεις τουλάχιστον εργάτες γης στην περιοχή των Φιλιατρών. Χθες, αυτοδιοικητικοί του δήμου Τριφυλίας συγκάλεσαν ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο της Κυπαρισσίας για τη λήψη μέτρων. Στην κατεύθυνση αυτή από σήμερα ξεκινούν rapid tests από υγειονομικά κλιμάκια κυρίως σε εργάτες γης, καθώς ο πληθυσμός τους έχει αυξηθεί ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της ελαιοσυγκομιδής.

Αναστέλλεται μέχρι τις 19 Νοεμβρίου λόγω κρούσματος κορονοϊού η λειτουργία του 1ου τμήματος της Α΄ τάξης του 8ου δημοτικού σχολείου Καλαμάτας.

Οικονομική ενίσχυση σε νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας

Τα ποσά των 31.000 ευρώ για το νοσοκομείο Καλαμάτας και των 39.400 για τα Κέντρα Υγείας της Μεσσηνίας ενέκρινε η Περιφέρεια Πελοποννήσου ως επιπλέον χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, αποφασίστηκε η περαιτέρω ενίσχυση με το συνολικό ποσό των 215.400 ευρώ των νοσοκομείων Σπάρτης (57.000), Καλαμάτας (31.000), Τρίπολης (12.000), Κορίνθου (56.000), Άργους (10.000) και Ναυπλίου (10.000), των Κέντρων Υγείας Mεσσήνης (2.400), Φιλιατρών (3.000), Γαργαλιάνων (5.000), Καλαμάτας (10.000), Μελιγαλά (5.000), Πύλου (3.000), Αγίου Νικολάου (8.000, για τα περιφερειακά ιατρεία Καρδαμύλης και Κάμπου), καθώς και του περιφερειακού ιατρείου Ιθώμης (3.000). Παράλληλα, προβλέφθηκε επιπλέον πίστωση 300.000 ευρώ για τον ίδιο σκοπό, η έγκριση διάθεσης της οποίας θα αποτελέσει θέμα προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

“Κανένας χωρίς φαγητό”

Στην ενεργοποίηση της διανομής κατ΄οίκον του δημοτικού συσσιτίου έχει προχωρήσει μέσω των κοινωνικών του υπηρεσιών ο δήμος Καλαμάτας τις τελευταίες ημέρες. Οι αρμόδιες υπηρεσίες επανεξετάζουν αιτήματα που έχουν κατατεθεί, με στόχο καμία οικογένεια και κανένας άνθρωπος που έχει ανάγκη να μη μείνει χωρίς φαγητό. Υπενθυμίζεται πως ο δήμος Καλαμάτας έχει δημιουργήσει και λειτουργεί δημοτικά μαγειρεία, με δυνατότητα παροχής εφ’ όσον χρειαστεί 500 μερίδων φαγητού ημερησίως ενώ σχεδιάζεται και η διεύρυνση των κριτηρίων για διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Ζητούν άνοιγμα κομμωτηρίων με αυστηρούς όρους

Τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού από “περιφερόμενους κομμωτές” σε κατ’ οίκον περιποιήσεις, επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας η πρόεδρος του Συλλόγου Κουρέων Κομμωτών Μεσσηνίας, Κέλλυ Φερέτου, ζητώντας παράλληλα να ανοίξουν ξανά τα κομμωτήρια αυστηρά με ραντεβού μέχρι ένα άτομο. Η κ. Φερέτου ανέφερε πως έχει ήδη στείλει επιστολή στους συναρμόδιους υπουργούς, τους βουλευτές του νομού, στους Δήμους και στο Επιμελητήριο, παρουσιάζοντας την κατάσταση του κλάδου που πλήττεται για δεύτερη φορά από το νέο lockdown, και έκανε λόγο για τους κινδύνους που εγκυμονεί η πρακτική της “μαύρης εργασίας” με κατ΄οίκον επισκέψεις κομμωτών, ζητώντας ζητώντας μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ