Τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συνάντησαν οι αγρότες

Φορολογικά θέματα, νέα ΚΑΠ και αποζημιώσεις αγροτών κυριάρχησαν στην πρώτη συνάντηση που είχε χθες στην Αθήνα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης με εκπροσώπους της Ομάδας Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης.
Οι αγροτοσυνδικαλιστές ζήτησαν άμεσες και γενναίες φοροελαφρύνσεις, να ληφθούν οι ιδιαιτερότητες του νησιού στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ, αλλά και ενόψει των αλλαγών στο καθεστώς ασφάλισης των καλλιεργειών, για το οποίο ζήτησαν να προηγηθεί συνεννόηση με τους εκπροσώπους των αγροτών.
Από την πλευρά του ο κ. Βορίδης μετέφερε στους αγροτοσυνδικαλιστές τη βούληση της Κυβέρνησης να υπερασπιστεί και να αυξήσει το εισόδημα των αγροτών και τους ενημέρωσε για την ατζέντα των κυβερνητικών δεσμεύσεων.
Ειδικότερα, για το θέμα του ΕΛΓΑ υπογράμμισε ότι είναι σε εξέλιξη προσπάθεια εξυγίανσης των γεωργικών ασφαλίσεων, προσθέτοντας ότι είναι δεδομένη η σύνδεση των συνεπειών των κλιματικών αλλαγών με τις αποζημιώσεις.
Όπως ανέφερε, η νέα ΚΑΠ θα στοχεύει σε επενδύσεις για τη βελτίωση των προϊόντων με παράλληλη μείωση του κόστους, ενώ τέλος επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να ιδρύσει Επιμελητήριο Αγροτών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος