Το ΙΤΕ εταίρος σε πρόγραμμα για το κλίμα

Μέλος και εταίρος στην ευρωπαϊκή κοινότητα γνώσης και καινοτομίας για το κλίμα, η οποία χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας, έγινε το Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας, συμμεριζόμενο πλήρως- όπως αναφέρει- την ανάγκη εντατικοποίησης των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης.

Στόχος της Κοινότητας, EIT Climate KIC, είναι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέσω της καινοτομίας.  Η EIT Climate KIC είναι η ευρωπαϊκή κοινότητα γνώσης και καινοτομίας, το έργο της οποίας αποσκοπεί στην εδραίωση εύπορων, συνεκτικών και κλιματικά ανθεκτικών κοινωνιών βασιζόμενων στην κυκλική οικονομία καθώς και την οικονομία μηδενικών εκπομπών άνθρακα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η οποία στοχεύει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής, φέρνοντας κοντά εκατοντάδες μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επιστημονικά ιδρύματα, πανεπιστήμια, δήμους, δημόσιους φορείς, νεοφυείς επιχειρήσεις και φοιτητές.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το ΙΤΕ μπαίνει στην οικογένεια της EIT Climate KIC. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η έρευνα πρέπει να αγκαλιάσει τη βιώσιμη ανάπτυξη και να συνεισφέρει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση και αντιστροφή της κλιματικής αλλαγής», σημειώνει ο πρόεδρος του ΙΤΕ, Νεκτάριος Ταβερναράκης και τονίζει: «Τo ΙΤΕ θα συνδράμει στην προώθηση των στόχων της EIT Climate KIC σε εθνικό επίπεδο. Έχω την πεποίθηση ότι ο ερευνητικός κόσμος της χώρας έχει να επιδείξει ιδιαίτερα σημαντικό επιστημονικό και ερευνητικό έργο σε τομείς άμεσα συνδεόμενους με ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης και αειφορίας. Η συμμετοχή του ΙΤΕ στην κοινότητα αυτή προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία να επικοινωνήσουμε το σχετικό ελληνικό ερευνητικό έργο, καθώς επίσης και να δημιουργήσουμε συνέργειες σε εθνικό, περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέσω της έρευνας και της καινοτομίας».

Το έργο στοχεύει στη δημιουργία και εφαρμογή διαδικασιών που επιτρέπουν την ανάπτυξη της δεξιότητας του Αλφαβητισμού για το Μέλλον, προκειμένου να υποστηρίξει την κλιματικά σχετιζόμενη κοινωνική, επιχειρηματική, τεχνολογική καινοτομία και τον συστημικό μετασχηματισμό.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ