Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου για την Αγία Σοφία

Ομόφωνα ψηφίστηκε στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για έκδοση ψηφίσματος για την Αγιά Σοφιά, όπου τονίζεται ότι «δεν είναι μόνο ιστορικός ναός και μεγαλοπρεπές οικοδόμημα. Είναι ένα διαχρονικά ιερό σύμβολο. Ένα Οικουμενικό Μνημείο».

Επισημαίνεται πως «η μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί προσβάλει τον Πολιτισμό, ευτελίζει αξίες, επικροτεί τη μισαλλοδοξία, διασπείρει το φανατισμό, ντροπιάζει τον Άνθρωπο. Η τουρκική κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί και να εκπληρώσει στο ακέραιο τις νομικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει για την προστασία του χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας ως μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου τάσσεται στο πλευρό της Ελληνικής Κυβέρνησης και καλεί «τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα Ηνωμένα Έθνη και την UNESCO να ασκήσουν αποτελεσματική πίεση στην τουρκική κυβέρνηση, έτσι ώστε να διαφυλαχθεί το σημερινό καθεστώς της Αγίας Σοφίας και ο οικουμενικός πολιτιστικός χαρακτήρας του εμβληματικού αυτού μνημείου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος