Τέσσερα νέα κρούσματα Covid-19 στην Κρήτη – Επαναλειτουργεί ο ΕΟΠΥΥ

Τέσσερα νέα κρούσματα Covid-19 στην Κρήτη, στο σύνολό τους στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, καταγράφηκαν σε ένα 24ωρο, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, που ανέβασε χθες τον συνολικό αριθμό των νέων επιβεβαιωμένων σε 156.

Αναστάτωση προκάλεσε η ταυτοποίηση μιας 83χρονης γυναίκας και της αποκλειστικής νοσοκόμας που την φρόντιζε στο Βενιζέλειο ως κρουσμάτων του νέου κορονοϊού. Η 83χρονη, τρόφιμος γηροκομείου, παρουσίασε συμπτώματα, ωστόσο, το πρώτο τεστ που της έγινε ήταν αρνητικό. Μετά από επιδείνωση της υγείας της η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και της έγινε επαναληπτικό τεστ το οποίο ήταν θετικό. Στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών της βρέθηκε θετική στον ιό και η αποκλειστική νοσοκόμα που τη φρόντιζε κατά τη νοσηλεία της, η οποία παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Στο μεταξύ, επαναλειτουργούν από σήμερα για το κοινό οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ στο Ηράκλειο, που χθες παρέμειναν κλειστές, καθώς μεταξύ των εργαζόμενων στον οργανισμό βρέθηκαν εννέα άτομα θετικά στον νέο κορονοϊό. Χθες, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης, και από σήμερα υπηρεσίες επαναλειτουργούν με το προσωπικό που έχει υποβληθεί στο τεστ και είναι υγιές. Οι προσβληθέντες από τον ιό εργαζόμενοι -οκτώ υπάλληλοι και μία εργαζόμενη με σύμβαση έργου στην καθαριότητα- παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος