Συνελήφθη μητέρα – αρνήτρια μάσκας μετά από επεισόδιο στο σχολείο του παιδιού της

Στο αστυνομικό τμήμα κατέληξε η διαμαρτυρία μητέρας η οποία, χθες (13/9), εν εξάλλω καταστάσει όπως περιγράφεται, τα έβαλε με την διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου του παιδιού της, επειδή δεν του επιτράπηκε η είσοδος, καθώς δεν είχε τα προαπαιτούμενα: μάσκα και αρνητικό self test. 

Όλα συνέβησαν σε δημοτικό σχολείο της πόλης του Ηρακλείου. Η μητέρα φέρεται να απαιτούσε να επιτραπεί στο παιδί της η είσοδος στο σχολείο, χωρίς μάσκα και πιστοποιητικό αρνητικού self test. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι, παρά τις εξηγήσεις από τη διευθύντρια του σχολείου και τις προσπάθειες που κατέβαλε να την ηρεμήσει, έφτασε στο σημείο να απειλεί ότι θα καλέσει την αστυνομία. Τελικώς, και με την ένταση στο σχολείο να συνεχίζεται, αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, χωρίς ούτε οι ίδιοι να καταφέρουν να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα αρνήθηκε να τους ακολουθήσει στο τμήμα και συνέχισε να αντιδρά με τον ίδιο επεισοδιακό τρόπο. Συνελήφθη και, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο.

Το επεισόδιο είχε συνέχεια και σήμερα, καθώς η ίδια εμφανίστηκε εκ νέου στο σχολείο, πήρε τα βιβλία του παιδιού της, χωρίς την παρουσία του ίδιου, απειλώντας τους εκπαιδευτικούς ότι στο εξής θα έχουν να κάνουν με τον δικηγόρο της.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι το συγκεκριμένο και ακόμα δύο περιστατικά με γονείς που πήγαν χθες στα σχολεία και κατέθεσαν υπεύθυνες δηλώσεις, στις οποίες αναφέρουν ότι δεν δέχονται να γίνονται ιατρικές πράξεις στα παιδιά τους και υπογράφουν ως αυτόχθονες, ιθαγενείς Έλληνες, ήταν τα μόνα «παρατράγουδα» ανάμεσα στους χιλιάδες μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό Ηρακλείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος