Στο τέλος της θερινής σεζόν θα κλείσει το Δικταίο Άντρο για τα έργα προσβασιμότητας

Τέλος της θερινής σεζόν θα κλείσει το σπήλαιο του Δικταίου Άντρου για να ξεκινήσει το μεγάλο έργο της “Βελτίωσης της Προσβασιμότητας και Αναβάθμισης των Υποδομών” στο σπήλαιο και στον περιβάλλοντα χώρο. Το συνολικό έργο ανέρχεται στα 15 εκατ. ευρώ, ενώ τον Απρίλιο υπογράφηκε η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία για το Υποέργο 3 που αφορά στις «Εργασίες στερέωσης βραχωδών πρανών Δικταίου Άντρου» με προϋπολογισμό 1.370.200,00 ευρώ. Συγκεκριμένα, θα εκτελεστούν εργασίες εντός του σπηλαίου, αλλά και στο εξωτερικό πρανές του. Η  συνολική  προθεσμία  εκτέλεσης  του έργου ορίζεται  σε  έντεκα μήνες, κατά συνέπεια θα πρέπει να παραδοθεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2025.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των έργων, στα οποία περιλαμβάνεται η εγκατάσταση τελεφερίκ, το σπήλαιο θα παραμένει κλειστό όλο το 2025. Όλα το έργο χρηματοδοτείται από το ταμείο Ανάκαμψης.

Στο τέλος της θερινής σεζόν θα κλείσει το Δικταίο Άντρο για τα έργα προσβασιμότητας

“Τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης των εργασιών δεν αφήνουν περιθώρια καθυστέρησης ή διακοπής των εργασιών” δήλωσε στην ΕΡΤ η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, που βρέθηκε σήμερα στο Οροπέδιο Λασιθίου, συμμετέχοντας σε σύσκεψη με τον δήμαρχο Γιώργο Αθανασάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Ανδρουλακη, υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και επαγγελματίες της περιοχής. Η κ Μενδώνη ανέφερε ότι, μετά την ολοκλήρωση των έργων, το σπήλαιο του Δικταίου Άντρου θα αποκτήσει παγκόσμια φήμη, γιατί θα είναι από τα πρώτα σπήλαια στον κόσμο που θα είναι προσβάσιμα σε συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα. Προβληματισμό, από την πλευρά τους, εξέφρασαν στην ΕΡΤ οι επαγγελματίες της περιοχής για το κλείσιμο του σπηλαίου καθ’ όλη τη διάρκεια του 2025, ζητώντας την παρέμβαση του Yπουργείου Oικονομικών, αλλά και της Περιφέρειας Κρήτης, καθώς, όπως υποστήριξαν, κινδυνεύουν με οικονομική καταστροφή εάν δεν στηριχτούν οι επιχειρήσεις τους. Όλοι, ωστόσο, δήλωσαν ότι στηρίζουν την υλοποίηση του έργου.

Ρεπορτάζ: Ιάσων Ταβλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος