Ποσό ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ διατίθεται από την Περιφέρεια Κρήτης, μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, για τη χρηματοδότηση της λειτουργίας τεσσάρων δομών υποστήριξης των γυναικών θυμάτων έμφυλης βίας, για τα έτη 2019 και 2020. Πρόκειται για τα Κέντρα Συμβουλευτικής Υποστήριξης Ηρακλείου και Ρεθύμνου και τους Ξενώνες Φιλοξενίας Ηρακλείου και Χανίων.
Οι πρώτες αποφάσεις για την παράταση λειτουργίας των δύο Κέντρων Συμβουλευτικής υπογράφηκαν ήδη από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.
Οι παραπάνω δομές έχουν ιδρυθεί και λειτουργούν στην Κρήτη από τους Δήμους Ηρακλείου, Χανίων και Ρεθύμνου, καθώς και το ΚΕΘΙ .
Η χρηματοδότηση των δομών από το 2016 μέχρι σήμερα, εξασφαλίστηκε επίσης από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ» 2014-2020, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος