Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και περιοχές του δήμου Γόρτυνας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε σήμερα (7/10) από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τμήμα του δήμου Γόρτυνας, όπου ο Εγκέλαδος προκάλεσε ζημιές σε σπίτια, υποδομές και εκκλησίες.
Συγκεκριμένα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι δημοτικές ενότητες της Αγίας Βαρβάρας και του Κόφινα, όπου και καταγράφονται οι σημαντικότερες ζημιές.

Eκτός από το δήμο Μινώα Πεδιάδος, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν ήδη κηρυχθεί ο δήμος Αρχανών Αστερουσίων και τμήμα του δήμου Χερσονήσου και συγκεκριμένα η Δημοτική Ενότητα Επισκοπής και οι Δημοτικές Κοινότητες Γουβών, Κόξαρης, Επάνω Βάθειας, Κάτω Βάθειας, Ελιάς, Ανώπολης, Χαρασού της Δημοτικής Ενότητας Γουβών. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν στη συνέχεια η Δημοτική Ενότητα Τεμένους και η Κοινότητα του 1ου Κεντρικού Δημοτικού Διαμερίσματος του δήμου Ηρακλείου καθώς και οι κοινότητες, Κάτω Μετοχίου, Πλάτης, Ψυχρού, Καμινακίου, Αβρακόντε, Αγίου Γεωργίου, Αγίου Κωνσταντίνου, Μαρμακέτων, Τζερμιάδων και Λαγού του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

Σχετικό αίτημα έχει υποβληθεί και από τον δήμο Βιάννου.

(φωτ. Αρχείου)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος