Καταστροφικός ο Εγκέλαδος και στο δήμο Γόρτυνας – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και άλλες περιοχές

Χαλάσματα και “τραυματισμένα” κτίρια, σπίτια, σχολεία και εκκλησίες, άφησε ο σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου και στον δήμο Γόρτυνας. Χωριά όπως το Δούλι, το Τσιφούτ Καστέλι, ο Σοκαράς, ο Μοριάς, το Ασήμι, οι Ατσιπάδες, ο Άγιος Θωμάς και η Αγία Βαρβάρα, χτυπήθηκαν, επίσης, από τον Εγκέλαδο και οι κάτοικοί τους μετρούν απώλειες, την ώρα που το βάρος και το ενδιαφέρον παραμένει επικεντρωμένο στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Ο σεισμός άφησε και εδώ αστέγους, καθώς υπάρχουν οικογένειες σε περιοχές όπως το Δούλι και η Αγία Βαρβάρα χωρίς σπίτια, αφού κρίθηκαν ακατάλληλα για χρήση. Πρόκειται για οικογένειες που έχουν βρει προσωρινή στέγη σε σπίτια συγγενικών προσώπων. Μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί περίπου 100 αιτήσεις από κατοίκους του δήμου Γόρτυνας, προκειμένου να ελεγχθούν από τα κλιμάκια των μηχανικών τα σπίτια και οι επιχειρήσεις τους, που έχουν υποστεί ζημιές. Σημαντικές ζημιές έχουν υποστεί σχολεία και εκκλησίες της περιοχής.

Οι καταστροφές επικεντρώνονται σε περιοχές των δημοτικών ενοτήτων Κόφινα και Αγίας Βαρβάρας και η δημοτική αρχή, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, θα υποβάλλουν αίτημα ώστε αυτές οι συγκεκριμένες ενότητες να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Όπως είναι γνωστό, εκτός από το δήμο Μινώα Πεδιάδος, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν ήδη κηρυχθεί ο δήμος Αρχανών Αστερουσίων και τμήμα του δήμου Χερσονήσου και συγκεκριμένα η Δημοτική Ενότητα Επισκοπής και οι Δημοτικές Κοινότητες Γουβών, Κόξαρης, Επάνω Βάθειας, Κάτω Βάθειας, Ελιάς, Ανώπολης, Χαρασού της Δημοτικής Ενότητας Γουβών. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν χθες η Δημοτική Ενότητα Τεμένους και η Κοινότητα του 1ου Κεντρικού Δημοτικού Διαμερίσματος του δήμου Ηρακλείου καθώς και οι κοινότητες, Κάτω Μετοχίου, Πλάτης, Ψυχρού, Καμινακίου, Αβρακόντε, Αγίου Γεωργίου, Αγίου Κωνσταντίνου, Μαρμακέτων, Τζερμιάδων και Λαγού του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος