Προστασία των μνημείων από την κλιματική αλλαγή

Η προστασία των μνημείων και των αρχαιολογικών χώρων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, θα απασχολήσει τη αυριανή ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου και θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και το Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο (CNR) της Ιταλίας.
Προστασία των μνημείων από την κλιματική αλλαγήΗ ημερίδα γίνεται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου HERACLES, το οποίο έχει ως στόχο το σχεδιασμό και την προώθηση συστημάτων που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες προστασίας των μνημείων της Πολιτισμικής Κληρονομιάς, έναντι των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Το έργο, το οποίο στοχεύει σε μια ολιστική και διεπιστημονική προσέγγιση, θα συμβάλει επίσης στην εφαρμογή οδηγιών και πρωτοκόλλων όχι μόνο για μια μακροπρόθεσμα βιώσιμη διατήρηση των μνημείων της Πολιτισμικής Κληρονομιάς αλλά και για τη γενική διαχείριση των κινδύνων.

Προστασία των μνημείων από την κλιματική αλλαγή

Οι μεθοδολογίες και οι στρατηγικές που θα χρησιμοποιηθούν στοχεύουν, στη βελτίωση της συνειδητοποίησης της κοινωνικής και πολιτιστικής αξίας των μνημείων της Πολιτισμικής Κληρονομιάς από τις διαφορετικές κοινότητες. Επίσης σημαντικές δραστηριότητες του έργου HERACLES είναι η δικτύωση και η ανταλλαγή γνώσης και εμπειριών.
Στην Ημερίδα, η οποία είναι ανοιχτή στο κοινό, θα παρουσιαστεί η πορεία του ερευνητικού έργου, καθώς και η δράση του Υπουργείου Πολιτισμού αναφορικά με την προστασία των μνημείων από την επίδραση της Κλιματικής Αλλαγής, από εκπροσώπους των Διευθύνσεων Συντήρησης και Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος