Προχωρεί η ανέγερση του Ευρωπαϊκού Σχολείου στο Ηράκλειο – Στην Κρήτη η ηγεσία των «Κτηριακών Υποδομών»

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η ανέγερση του νέου σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας στο Ηράκλειο.

Το θέμα συζητήθηκε στην συνάντηση που είχαν χθες το απόγευμα, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με την ηγεσία των «Κτηριακών Υποδομών Α.Ε.» οι οποία βρίσκεται στην Κρήτη.
Στην συνάντηση συμφωνήθηκε, ότι μέσα στις επόμενες ημέρες με την συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., Δήμος Ηρακλείου, Πανεπιστήμιο Κρήτης και Περιφέρεια Κρήτης) θα τεθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα όσον αφορά στα επόμενα βήματα, που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου. Συγκεκριμένα θα πρέπει να προχωρήσουν η εκπόνηση μελετών εφαρμογής και τευχών δημοπράτησης, η έκδοση οικοδομικής άδειας, η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Κρήτης, η δημοπράτηση έργου και η ανέγερση κτιρίων.

Επίσης, το προσεχές διάστημα αναμένεται η ένταξη για χρηματοδότηση, του νέου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Ηρακλείου, στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης. Το θέμα συζητήθηκε στην χθεσινή συνάντηση και συμφωνήθηκε στο πλαίσιο της συμπλήρωσης του φακέλου ωριμότητας του έργου, άμεσα ξεκινούν οι διαδικασίες για την εκπόνηση της γεωτεχνικής μελέτης,

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. των «Κτηριακών Υποδομών Α.Ε.» Τιμολέων Κατσίπος ο Διευθύνων Σύμβουλος Αθανάσιος Γιάνναρης, ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Έργων ΣΔΙΤ Θεόδωρος Κυριαζόπουλος και Γενικός Διευθυντής Έργων Χαράλαμπος Μυγδάλης βρέθηκαν στο Ηράκλειο μετά από εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνου Αχ. Καραμανλή, προκειμένου να επιθεωρήσουν τα σχολικά συγκροτήματα που επλήγησαν από το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 στον Δήμο Μινώα – Πεδιάδος και στον Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος