Πήγαν για κολύμπι, τους έχασαν και τους βρήκαν σε …βραχονησίδα

Επιχείρηση διάσωσης για δύο 20χρονους που πήγαν για κολύμπι στην παραλία της Αγίας Φωτιάς Λασιθίου και χάθηκαν τα ίχνη τους στήθηκε χθες από το Λιμενικό, σκάφη του οποίου, σε συνεργασία με εθελοντές έσπευσαν για τον εντοπισμό τους. Οι δυο κολυμβητές βρέθηκαν στη βραχονησίδα Φωτιά της Ιεράπετρας, περισυνελέγησαν από τους άνδρες του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια και καλά στην υγεία τους στο αλιευτικό καταφύγιο της Ιεράπετρας.
Αναλυτικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε χθες από οικείο τους πρόσωπο ότι οι δύο 20χρονοι είχαν μεταβεί στη θαλάσσια περιοχή της Αγιάς Φωτιάς του νομού Λασιθίου για κολύμπι και αγνοούνταν.
Άμεσα απέπλευσε για τον εντοπισμό τους ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ ενημερώθηκαν προς παροχή βοήθειας, αλιευτικά σκάφη, ομάδες διασωστών, ιδιώτες δύτες καθώς και ιδιώτες εκμισθωτές θαλασσίων μέσων αναψυχής. Παράλληλα, από ξηράς αναχώρησαν δύο περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ιεράπετρας.
Στη συνέχεια το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε τους δύο κολυμβητές επάνω στην βραχονησίδα “ΦΩΤΙΑ” Ιεράπετρας, ενώ στο σημείο κατέπλευσε επίσης το σκάφος “ΠΙΡΟΓΑ” Λ.Ι. 612 καθώς και το φουσκωτό σκάφος “ΑΓΓΕΛΙΚΗ” Λ.Ι. 1103 της Ομάδας Διάσωσης Εθελοντών Αγίου Ιωάννη.
Τέλος, το σκάφος “ΠΙΡΟΓΑ” Λ.Ι. 612, περισυνέλεξε τους δύο 20χρονους από την βραχονησίδα, οι οποίοι μετεπιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια και καλά στην υγεία τους στο αλιευτικό καταφύγιο Ιεράπετρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος