Ο Ιάπωνας και το Κρητικό κρασί

«Ο Ιάπωνας μαθαίνει το Κρητικό κρασί», θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για την αντιπροσωπεία της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου, που βρέθηκε στην Κρήτη προκειμένου να γνωρίσει τα κρασιά του νησιού και τον Κρητικό Αμπελώνα.

Μια εισαγωγέας κρασιού, ένας δοκιμαστής, μια διαχειρίστρια εστιατορίων σε Ιαπωνία και Αυστραλία, συνοδευόμενοι από τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκυο, Κωνσταντίνο Σουβαμότο, περπάτησαν σε πολλούς αμπελώνες και είδαν αρκετά οινοποιεία.
Ξεκίνησαν από τα Χανιά, και συνέχισαν σε Πεζά, Δαφνές, Μεσαρά και Λασίθι. Καλεσμένοι των οινοποιών της Κρήτης εντυπωσιάστηκαν από το κρητικό τοπίο, αλλά και τις ιδιαιτερότητες των κρασιών του κρητικού αμπελώνα και των γηγενών ποικιλιών.Ο Ιάπωνας και το Κρητικό κρασί
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε στους Κρήτες οινοποιούς σεμινάριο για την Ιαπωνική αγορά κρασιού, που είναι ιδιαίτερα απαιτητική, με τις γυναίκες να έχουν κυρίαρχο το ρόλο του αγοραστή στο κομμάτι του κρασιού.
Η επίσκεψη των Ιαπώνων επαγγελματιών οίνου έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος: «Δράσεις προώθησης κρητικού οίνου στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Ελβετία και την Νορβηγία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος