Μνημόνιο συνεργασίας Πανεπιστημίου – Επιμελητηρίου

Μετά το Ίδρυμα Τεχνολογίας – Έρευνας και το ΤΕΙ Κρήτης και το Πανεπιστήμιο του νησιού θα συνεργαστεί με το Επιμελητήριο Ηρακλείου μέσω του Επιχειρηματικού Κέντρου για τον σχεδιασμό κοινών δράσεων με στόχο την ενίσχυση της καινοτόμας επιχειρηματικότητας.

Η συνέργεια των δύο φορέων επισφραγίστηκε με την υπογραφή, την περασμένη Δευτέρα, Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Μανώλη Αλιφιεράκη και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Οδυσσέα Ζώρα.
Η συνεργασία αποσκοπεί στην παροχή ευνοϊκών συνθηκών για τη δημιουργία νέων καινοτόμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μέσω μεταφοράς τεχνογνωσίας, παροχής καθοδήγησης προς την υλοποίηση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, δράσεων εκπαίδευσης και κατάρτισης νέων και εν δυνάμει επιχειρηματιών, εισαγωγής της επιχειρηματικής κουλτούρας στην εκπαίδευση, καθώς και διεξαγωγής διαγωνισμών και βραβεύσεων.
Μνημόνιο συνεργασίας Πανεπιστημίου – ΕπιμελητηρίουΗ υπογραφή του Μνημονίου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης με τίτλο “Ο ρόλος του Πανεπιστηµίου Κρήτης στη Βιώσιµη Ανάπτυξη και η Υπεύθυνη Επιχειρηµατικότητα στην Κρήτη: Τουρισµός – Αγροδιατροφή”.
Ο χώρος ανάπτυξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας του Hub to Business (H2B HUB) του Επιμελητηρίου Ηρακλείου δημιουργήθηκε από μία ομάδα νέων ερευνητών και επιχειρηματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με όραμα την αλλαγή κουλτούρας συνεργασίας σύμφωνα με το σύγχρονο, διεθνές περιβάλλον.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος