Μέχρι τέλος του μήνα η διόρθωση των τετραγωνικών ακινήτων

Λήγει στο τέλος του μήνα η προθεσμία που έχει δοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου οι πολίτες να διορθώσουν τα τετραγωνικά των ακινήτων τους που έχουν δηλωθεί στους οικείους Δήμους, προκειμένου να συμφωνούν με τον αριθμό των τετραγωνικών όπως δηλώνονται στο Ε9.

Ο Δήμος Μαλεβιζίου καλεί τους πολίτες που δεν έχουν μέχρι σήμερα προχωρήσει σε διορθωτική δήλωση, να εκμεταλλευτούν το χρονικό περιθώριο που απομένει, καθώς δεν πρόκειται να δώσει άλλη παράταση στη σχετική προθεσμία.

Η ρύθμιση αφορά, ιδιοκτήτες κτισμάτων ή οικοπέδων που δεν τα έχουν δηλώσει στον Δήμο, αλλά και όσους ιδιοκτήτες έχουν δηλώσει ακίνητα με μικρότερο εμβαδόν από το πραγματικό

Η ρύθμιση καλύπτει, επιφάνειες ακινήτων που είχαν δηλωθεί ελλιπώς, επιφάνειες ακινήτων τα οποία δεν δηλώθηκαν ποτέ και επιφάνειες ακινήτων που δεν ηλεκτροδοτήθηκαν ποτέ.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γρηγόρης Φασουλάκης, «πρόκειται για ιδιαίτερα ευνοϊκή ρύθμιση, καθώς όσοι προχωρήσουν εντός της προθεσμίας στην ταυτοποίηση των τετραγωνικών απαλλάσσονται από την αναλογική καταβολή τελών και προστίμων για την τελευταία πενταετία, έως τις 31/12/2019».

«Μιλάμε για ένα μεγάλο αριθμό τετραγωνικών ακινήτων, τα οποία ενώ είναι κανονικά δηλωμένα στο Ε9, δεν ήταν σωστά δηλωμένα στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος μέσω του αρχείου του ΔΕΔΔΗΕ», ανέφερε ο κ. Φασουλάκης καλώντας τους δημότες του Μαλεβιζίου να σπεύσουν προκειμένου «να τακτοποιήσουν τα αδήλωτα τετραγωνικά, χωρίς επιβαρύνσεις και αναδρομικά πρόστιμα, χωρίς οικονομικές υποχρεώσεις των πέντε προηγούμενων ετών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος