Λασίθι: Ενίσχυση σε προσωπικό και εξοπλισμό ζήτησαν οι πυροσβέστες από τον Γ. Πλακιωτάκη (video)

Να ενισχυθούν άμεσα σε προσωπικό, σύγχρονο εξοπλισμό και οχήματα οι πυροσβεστικές υπηρεσίες του νομού Λασιθίου ζήτησαν οι πυροσβέστες από τον υπουργό Ναυτιλίας, Νησιωτικής πολιτικής και συντοπίτη Γιάννη Πλακιωτάκη κατά την επίσκεψη του σήμερα το πρωί στο κτήριο της Π.Υ Αγίου Νικολάου.

Τον υπουργό υποδέχθηκε στο κτήριο της Π.Υ ο Διοικητής Λασιθίου Κων/νος Γεροδήμος παρουσία του Διοικητή της Π.Υ. Ιεράπετρας Δημήτρη Καλιοντζή όπου τον ενημέρωσαν για τις ανάγκες που υπάρχουν αλλά και το έργο που καθημερινά παράγεται πολλές φορές υπό δύσκολες συνθήκες λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Μάλιστα έγινε ενημέρωση για την στήριξη που καθημερινά προσφέρει η ΠΥ Νομού Λασιθίου στην υπόλοιπη Κρήτη με οχήματα και προσωπικό όπου χρειαστεί. Το ζήτημα του μεγάλου μέσου όρου ηλικίας αλλά και της εντοπιότητας των πυροσβεστών έθεσε στον Υπουργό ο Αντιπρόεδρος του συνδικαλιστικού φορέα Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Στέργιος Ατσαλάκης τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού κάτι που θα αναβαθμίσει την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Λασίθι: Ενίσχυση σε προσωπικό και εξοπλισμό ζήτησαν οι πυροσβέστες από τον Γ. Πλακιωτάκη (video)

Από την πλευρά του ο Υπουργός δήλωσε ότι θα προωθήσει τα αιτήματά τους στην ηγεσία του Υπουργείου Κλιματικής αλλαγής που υπάγονται πλέον οι Π.Υ τονίζοντας ότι η κυβέρνηση προωθεί ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα ύψους εφτά δισεκατομμυρίων ευρώ όπου θα αναβαθμιστούν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες ανά τη χώρα σε έμψυχο υλικό αλλά και υλικοτεχνικές υποδομές με έμφαση στις νέες τεχνολογίες αλλά και σύγχρονα οχήματα.

Ο κ Πλακιωτάκης τόνισε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας συνεργάζεται στενά με τη Π.Υ τονίζοντας ότι πέρυσι απεγκλωβίστηκαν δια θαλασσής από φλεγόμενες περιοχές 3.000 άνθρωποι με τη βοήθεια πλωτών του Λιμενικού αλλά και τον κατάλληλο συντονισμό μεταξύ των δυο υπηρεσιών.

Για το φλέγον ζήτημα της αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Σταθμού Σητείας σε Πυροσβεστική Υπηρεσία κάτι που θεωρείται αναγκαίο μετά και τη λειτουργία του αεροδρομίου και την αναβάθμιση του Λιμένα της πόλης ο κ Πλακιωτάκης δήλωσε ότι σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις “κάτι που θα αναβαθμίσει δραστικά τις πυροσβεστικές υπηρεσίες στο νομό Λασιθίου”, όπως τόνισε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος