Κρητικές γεύσεις στο Παρίσι

Δυναμικό παρόν στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών που έγινε στο Παρίσι, έδωσε η Περιφέρεια Κρήτης, με δικό της περίπτερο αλλά και την παρουσίαση γεύσεων από την Κρητική διατροφή. Πρόκειται για μια έκθεση που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και θεωρείται από τις σημαντικότερες παγκοσμίως.

Φέτος μετείχαν 7000 εκθέτες, με πάνω από 400.000 προϊόντα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της έκθεσης, οι 155.000 επισκέπτες από 194 χώρες, ήταν κυρίως επιχειρηματίες του επισιτιστικού κλάδου, αγοραστές, εταιρείες βιομηχανίας και δημοσιογράφοι.
Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, παρουσίασαν το σύνολό των ποιοτικών προϊόντων του νησιού, όπως ελαιόλαδο, βότανα, προϊόντα ζύμης, προϊόντα αλόης, τυροκομικά, ξεροτήγανα, μέλι, παραδοσιακά παρασκευάσματα κρέατος, παξιμάδια, νερό, κρασί, χυμοί κ.α. Επίσης συμμετείχαν 10 πιστοποιημένοι παραγωγοί από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη με το σήμα «ΚΡΗΤΗ». Κρητικές γεύσεις στο Παρίσι Κρητικές γεύσεις στο Παρίσι
Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν η αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα, Θεανώ Βρέντζου -Σκορδαλάκη, ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Μανόλης Χνάρης, η Περιφερειακή Σύμβουλος, Όλγα Λεβάκη, το στέλεχος της Περιφέρειας Κρήτης Χαράλαμπος Πίτερης.
«Τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα και η εξαιρετική παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης, μας δίνουν ακόμη μεγαλύτερη δύναμη στην προσπάθεια μας να στηρίξουμε και να προωθήσουμε τα προϊόντα του νησιού και να επιτύχουμε μέσω της συνεργασίας μας με τις παραγωγικές τάξεις, τον κοινό στόχο, που είναι η ανάπτυξη», δήλωσε η κ. Βρέντζου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος