Κρήτη: Η κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής “σαρώνει” τα σχολεία – Έχουν εξεταστεί δωρεάν 1050 μαθητές

Περισσότεροι από 1.000 μαθητές εξετάστηκαν σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα από τους γιατρούς της κινητής Μονάδας Προληπτικής Οδοντιατρικής. Από τις 21 Μαρτίου έως και τις 14 Απριλίου 2022 έχει επισκεφτεί 22 σχολεία, όπου εξετάστηκαν 1.054 μαθητές.

Η κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης μετά από το ένα «διάλειμμά» δύο ετών, εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία, επανήλθε στις εξορμήσεις της σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Κρήτη με στόχο “την στοματική υγεία των παιδιών και τη διατήρηση του χαμόγελού τους”.

Κρήτη: Η κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής “σαρώνει” τα σχολεία – Έχουν εξεταστεί δωρεάν 1050 μαθητέςΣτους μαθητές εκτός από εξέταση, γίνεται φθορίωση και δίνονται αναλυτικές οδηγίες για τη στοματική υγιεινή και τη φροντίδα της στοματικής κοιλότητας.

Η Μονάδα, με επικεφαλής τον υπεύθυνο Κινητών Μονάδων, Περιφερειακό Σύμβουλο Γιώργο Πιτσούλη, συντονίζει τις δράσεις της με τους φορείς της Πρωτοβάθμιας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, καθώς και με τους γονείς των μικρών μαθητών. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, μετά τις διακοπές του Πάσχα και συγκεκριμένα από τις 3 Μαΐου και μέχρι το τέλος του σχολικού έτους η Μονάδα θα να επισκεφθεί ακόμα 30 σχολικές μονάδες του νησιού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος