Βρετανία: Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες από σύγκρουση τρένων στην ίδια γραμμή – «Ξαφνικά μας χτύπησαν από πίσω πολύ δυνατά»

Σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε την Παρασκευή βόρεια του Λονδίνου, κοντά στο Μπέντφορντ, όταν δύο τρένα που κατευθύνονταν προς την πρωτεύουσα συγκρούστηκαν στην ίδια γραμμή, προκαλώντας τον θάνατο του οδηγού του ενός συρμού και τον τραυματισμό δεκάδων επιβατών. Σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία μεταφορών, ο οδηγός ανασύρθηκε νεκρός από το σημείο της σύγκρουσης, ενώ συνολικά 33 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 11 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Επιπλέον, 56 επιβάτες έλαβαν ιατρική φροντίδα για ελαφρύτερους τραυματισμούς.

Εκτεταμένη έρευνα σε εξέλιξη

Το δυστύχημα σημειώθηκε αργά το απόγευμα σε απόσταση περίπου 56 μιλίων (90 χιλιομέτρων) βόρεια του Λονδίνου και, σύμφωνα με την εταιρεία East Midlands Railway, αφορούσε δύο συρμούς με προορισμό την πρωτεύουσα. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τα δύο τρένα βρέθηκαν στην ίδια γραμμή παραμένουν αδιευκρίνιστες, με τις αρχές να έχουν ήδη ξεκινήσει εκτεταμένη έρευνα.

Η βρετανική αστυνομία μεταφορών ανακοίνωσε ότι «ένα άτομο ανασύρθηκε νεκρό στο σημείο», επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για τον οδηγό ενός εκ των δύο τρένων. Η υπουργός Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου Χάιντι Αλεξάντερ δήλωσε ότι είναι «πολύ νωρίς για εικασίες» σχετικά με τα αίτια της σύγκρουσης, υπογραμμίζοντας ότι θα διεξαχθεί πλήρης έρευνα ώστε να διαπιστωθεί τι συνέβη και να εξαχθούν τα απαραίτητα συμπεράσματα για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

Βρετανία: Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες από σύγκρουση τρένων στην ίδια γραμμή – «Ξαφνικά μας χτύπησαν από πίσω πολύ δυνατά»

Επιβάτες που επέβαιναν στα τρένα περιέγραψαν σκηνές πανικού, αναφέροντας ότι το τρένο είχε σταματήσει όταν ξαφνικά χτυπήθηκε από πίσω με μεγάλη σφοδρότητα, ενώ τραυματίες βρίσκονταν μέσα στα βαγόνια και άλλοι επιβάτες απομακρύνονταν αιμόφυρτοι από το σημείο. Άλλοι μίλησαν για ένα «σουρεαλιστικό» σκηνικό και εξέφρασαν σοκ και οργή την επόμενη ημέρα του δυστυχήματος.

Τα σιδηροδρομικά ατυχήματα θεωρούνται σχετικά σπάνια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος