Κινδύνευσαν στη θάλασσα δύο παρέες ανήλικων

Σε περιπέτεια μπήκαν σήμερα σε δυό διαφορετικές περιοχές, παρέες ανήλικων που ανοίχτηκαν στη θάλασσα με μικρά φουσκωτά στρώματα και παιχνίδια, παρά τις προειδοποιήσεις για τους ισχυρούς νότιους ανέμους που έπνεαν μέχρι το απόγευμα.

Στην πρώτη περίπτωση, στην περιοχή της Αμμουδάρας του Δήμου Μαλεβιζίου, μια παρέα παιδιών έπαιζε στο νερό με ένα φουσκωτό φλαμίνγκο, όταν ο δυνατός νοτιάς τους παρέσυρε στ’ ανοιχτά.
Ευτυχώς το περιστατικό έγινε αντιληπτό από άλλους λουόμενους που βρίσκονταν στην παραλία, οι οποίοι αφού ειδοποίησαν το Λιμενικό, έσπευσαν να βοηθήσουν και τα παιδιά βγήκαν σώα στην ακτή.
Στη δεύτερη περίπτωση, τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα για δύο 15χρονους, που επέβαιναν σε φουσκωτό βαρκάκι στην περιοχή της Φλωρίδας, και παρασύρθηκαν προς τα βράχια στην πλευρά του αεροδρομίου Ηρακλείου. Και πάλι άλλοι λουόμενοι ειδοποίησαν το Λιμενικό, που έσπευσε με σκάφος που βοήθησε τους 15χρονους να βγουν στη στεριά.
Με αφορμή τα δύο αυτά περιστατικά, ο Λιμενάρχης Ηρακλείου, Ευθύμιος Δουβής, εφιστά την προσοχή όσων βρίσκονται ή θα βρεθούν τις επόμενες ώρες και ημέρες στην θάλασσα, είτε για κολύμπι, είτε για ψάρεμα,  καθώς οι δυνατοί άνεμοι θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος