Ηράκλειο: Στο ΠΑΓΝΗ δύο νεογνά με κορονοϊό – Σε καραντίνα οι ανεμβολίαστες μητέρες τους

Δύο νεογνά, μόλις λίγων ημερών, μετεφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου με κορονοϊό.

Τα δύο βρέφη, 6 και 23 ημερών, έχουν εισαχθεί στη Μονάδα Νεογνών της Παιδιατρικής Κλινικής και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης η κατάστασή τους είναι καλή και νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους.
Όπως ανέφερε, τα δύο νεογνά παρουσίασαν ελαφρά συμπτώματα και συγκεκριμένα ρινίτιδα το ένα και ελαφρύ βήχα το άλλο και καθώς οι μητέρες τους είναι θετικές στον κορονοϊό η αντίδραση των γονιών τους ήταν άμεση. Τα δύο βρέφη υποβλήθηκαν σε διαγνωστικά τεστ που βγήκαν θετικά και για κρίθηκε ότι θα πρέπει να νοσηλευθούν κυρίως για να τεθούν υπό στενή παρακολούθηση από τους γιατρούς. Ωστόσο, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και σε λίγες ημέρες αναμένεται να επιστρέψουν στα σπίτια τους και στις αγκαλιές των γονιών τους.

Όπως είπε ο κ. Χαλκιαδάκης και οι δύο μητέρες δεν είχαν εμβολιαστεί, μολύνθηκαν από τον ιό και παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Τόνισε, τέλος, την ανάγκη εμβολιασμού των εγκύων γυναικών που είναι περισσότερο ευαίσθητες στον κορονοϊό, προκειμένου να αποφευχθούν μολύνσεις και βαριές νοσήσεις κατά την εγκυμοσύνη, ακόμη και η μετάδοση του ιού στα νεογνά, υπενθυμίζοντας ότι έχουν ήδη χαθεί ζωές εγκύων που νόσησαν κατά την κύηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος