Ηράκλειο: Στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη ολόκληρη η βιβλιοθήκη του Γιώργου Σεφέρη

Στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη του Ηρακλείου βρίσκεται από σήμερα το πρωί ολόκληρη η βιβλιοθήκη και το διπλωματικό αρχείο του μεγάλου μας ποιητή Γιώργου Σεφέρη.

Ηράκλειο: Στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη ολόκληρη η βιβλιοθήκη του Γιώργου Σεφέρη

Η παράδοση των βιβλίων της βιβλιοθήκης Σεφέρη ολοκληρώθηκε μετά από επικοινωνία της Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Αριστέας Πλεύρη, με την κόρη της Μαρώς Σεφέρη, Άννα Λόντου, κλείνοντας μια εκκρεμότητα δεκαετιών. Όπως είναι γνωστό, το μεγαλύτερο μέρος της βιβλιοθήκης είχε παραδοθεί το 1986 μετά τη δωρεά της συζύγου του νομπελίστα ποιητή.

Ηράκλειο: Στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη ολόκληρη η βιβλιοθήκη του Γιώργου Σεφέρη

Πλέον, στο πλούσιο αρχείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης συμπεριλαμβάνεται ολόκληρη η βιβλιοθήκη του Γιώργου Σεφέρη μαζί με το διπλωματικό του αρχείο.

Στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη βρέθηκε σήμερα ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός. Ενημερώθηκε από τους υπαλλήλους για τα θέματα που αντιμετωπίζουν, μεταξύ των οποίων είναι και η έλλειψη προσωπικού, που σταδιακά οδηγεί σε μαρασμό τα τελευταία χρόνια μία από τις πιο σημαντικές βιβλιοθήκες της χώρας.

Ηράκλειο: Στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη ολόκληρη η βιβλιοθήκη του Γιώργου ΣεφέρηΕπίσης, επισκέφθηκε και το εργαστήριο συντήρησης χάρτου, όπου διαπίστωσε την εξαιρετική εργασία που γίνεται με τα πολύτιμα αρχαίτυπα και παλαίτυπα τα οποία διαθέτει η Βικελαία, κυρίως από τη δωρεά του Δημητρίου Βικέλα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος