Ηράκλειο: Στάση εργασίας στο Βενιζέλειο για τις ελλείψεις προσωπικού – Σε οριακό αριθμό οι αναισθησιολόγοι

Σε στάση εργασίας από τις 7 ως τις 11 το πρωί της Πέμπτης 29 Μαΐου προχωράει η Ένωση Εργαζομένων του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, ενώ θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσηλευτικού ιδρύματος στις 9 το πρωί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζομένων, τα επείγοντα και κρίσιμα ζητήματα είναι δύο. Ο κίνδυνος κατάρρευσης του Αναισθησιολογικού Τμήματος και η παράλληλη αδυναμία ασφαλούς εφημέρευσης του νοσοκομείου, καθώς και η συγχώνευση τμημάτων σε επίπεδο νοσηλευτών, αφού η έλλειψη προσωπικού δεν επιτρέπει την κάλυψη των βαρδιών. Το 37% των θέσεων των νοσηλευτών είναι κενές, ενώ το 22% των εργαζομένων στο Βενιζέλειο είναι συμβασιούχοι, άρα δεν παρέχουν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους στο νοσοκομείο. Μέσα σ’ όλα αυτά, η νοσηλευτική υπηρεσία χρωστάει 20 χιλιάδες ημέρες αδειών και ρεπό στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Επιπλέον, ‘οπως αναφέρουν, στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, το ιστορικότερο της Κρήτης και στο οποίο έχει γίνει δύο φορές επέκταση, παραμένουν κλειστές τρεις κλίνες στη μονάδα εντατικής θεραπείας και τέσσερα χειρουργικά τραπέζια, ενώ λείπουν 39 ειδικευμένοι γιατροί. Ταυτόχρονα υπάρχει έλλειψη ειδικευόμενων γιατρών, ιδιαίτερα σε συγκεκριμένες ειδικότητες, όπως 10 στη χειρουργική, 7 βιοπαθολόγοι, 4 στη ΜΕΘ, 3 Αναισθησιολόγοι, 3 Πνευμονολόγοι, 3 Νευροχειρούργοι, 2 Αιματολόγοι, 2 Νεφρολόγοι, 2 Ογκολόγοι και 2 Ουρολόγοι.

Σοβαρά προβλήματα προκαλεί η υποστελέχωση των υπηρεσιών καθαριότητας και διανομής φαγητού στο νοσοκομείο, ενώ είναι ενδεικτικό ότι στους τραπεζοκόμους οφείλονται 500 ρεπό και άδειες.

Όπως αναφέρει η ένωση εργαζομένων υπάρχει έλλειψη παραϊατρικού και επιστημονικού προσωπικού και ιδιαίτερα σε συγκεκριμένες ειδικότητες, όπως χειριστές εμφανιστές ακτινολογικών εργαστηρίων, βοηθοί ιατρικών και βιολογικών εργαστηρίων, βοηθοί φαρμακείου και ακτινολογίας, Βιοχημικών, ραδιολογίας – ακτινολογίας. Ιδιαίτερα όσον αφορά την πραγματοποίηση ακτινοσκόπησης στις χειρουργικές επεμβάσεις, υπάρχει αδυναμία των τεχνολόγων να καλύψουν τις επεμβάσεις με βάση την υπάρχουσα στελέχωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος