Ηράκλειο: Προβλήματα από την κακοκαιρία – Εγκλωβίστηκαν 25 άνθρωποι

Σωρεία προβλημάτων προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις, που πλήττουν από το πρωί το Ηράκλειο, ωστόσο επιδεινώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης.

Δρόμοι πλημμύρισαν και σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε αρκετά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου.

Στη Σίλαμο, στο Ηράκλειο, τρία άτομα εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους, αφού υπερχείλισε ο ποταμός της περιοχής και δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους. Μια νεαρή γυναίκα δεν κατάφερε να συνεχίσει την οδήγηση στο δρόμο από τη Σύλαμο προς τις Αρχάνες, καθώς η στάθμη του νερού ανέβαινε επικίνδυνα και έχανε τον έλεγχο του οχήματός της.

Στην περιοχή βρέθηκε ο δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης και ο πρόεδρος της  κοινότητας Αρχανών Μύρων Χιλετζάκης, που βρήκαν τη γυναίκα να έχει εγκαταλείψει το αυτοκίνητό της και να περπατάει στον δρόμο, με το νερό να της φτάνει ως στο γόνατο.

Αντίστοιχα προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην περιοχή των Μαλάδων, όπου υπερχείλισε ο ποταμός Δρακουλιάρης, ενώ κλειστές είναι σήμερα όλες οι ιρλανδικές διαβάσεις στο Ηράκλειο λόγω των πλημμυρικών φαινομένων.

Δυνάμεις του δήμου Μαλεβιζίου και της Περιφέρειας Κρήτης βρέθηκαν και στο Γαζανό ποταμό, ο οποίος κινδυνεύει να υπερχειλίσει, ενώ γίνονταν προσπάθειες μέχρι αργά το βράδυ να καθαριστούν οι δρόμοι και οι γέφυρες του ποταμού από φερτά υλικά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αργά το βράδυ της Τετάρτης δημιουργήθηκε σε ένα ιδιωτικό γήπεδο ποδοσφαίρου στην περιοχή του Άη Γιάννη Χωστού, όπου εγκλωβίστηκαν 10 οχήματα, που δεν  μπορούσαν να βγουν στο δρόμο. Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ απεγκλώβισε 22 άτομα που βρίσκονταν στο γήπεδο, με τη χρήση φουσκωτού σκάφους, αφού η περιοχή είχε μετατραπεί σε μια μεγάλη λίμνη. Ίδια κατάσταση είχε δημιουργηθεί και στην οδό Ευαρέστου, στην ίδια περιοχή, που είχε μετατραπεί σε ποτάμι, με τους κατοίκους να παραμένουν στα σπίτια τους και την αστυνομία να κρατάει κλειστούς τους δρόμους.

Η πρόβλεψη για τις επόμενες ώρες είναι ότι θα υπάρξει ύφεση των βροχοπτώσεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος