Ηράκλειο: Εμβολιασμένο το 15% των μαθητών Λυκείου – Μητέρα αρνήτρια μάσκας σε σχολείο στις Γούβες

Ομαλά και με τα λιγότερα κενά σε εκπαιδευτικούς εδώ και πολλά χρόνια άνοιξαν και σήμερα τα σχολεία για να υποδεχθούν ξανά, μετά από δεκαοκτώ μήνες απουσίας, τους μαθητές.

Με το αποτέλεσμα του self test και τη μάσκα, απαραίτητα αξεσουάρ στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς μικροί και μεγάλοι μαθητές, πέρασαν τις πόρτες των σχολικών συγκροτημάτων για να παραστούν στον καθιερωμένο Αγιασμό, με τα πρωτάκια να κλέβουν για μία ακόμη χρονιά την παράσταση.

«Φέτος, σε αντίθεση με προηγούμενα χρόνια, οπότε είχαμε το άγχος του αν θα γίνει Αγιασμός σε όλα τα σχολεία, εξαιτίας των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς, δεν έχουμε κενά» δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου Μανόλης Μπελαδάκης. Όπως είπε, λόγω των μόνιμων διορισμών που έγιναν και ήδη από την πρώτη φάση διορισμού των αναπληρωτών τα κενά έχουν καλυφθεί. Ελλείψεις καταγράφονται, όπως εξήγησε, μόνο στην παράλληλη στήριξη, όπου έχουν μεν καλυφθεί όλα τα παιδιά, αλλά με λιγότερες ώρες. Και αυτό το θέμα, πρόσθεσε, αναμένεται να επιλυθεί με την επόμενη φάση διορισμού των αναπληρωτών.

Ο ίδιος στάθηκε στην ανάγκη όλοι να εφαρμόσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο, με την ευχή η σχολική χρονιά να συνεχιστεί απρόσκοπτα. Ήδη, όπως είπε έχουν παραληφθεί και διανεμηθεί στα σχολεία 7.500 self tests, τα οποία τις επόμενες ημέρες θα αυξηθούν στις 18.500. Τα αυτοδιαγνωστικά αυτά τεστ θα χρησιμοποιούνται για την επιδημιολογική επιτήρηση των μαθητών ενός τμήματος, σε περίπτωση που σε αυτήν εμφανιστεί κρούσμα κορονοϊού. Υπενθυμίζεται, ότι φέτος για να κλείσει κάποιο τμήμα θα πρέπει να είναι θετικοί στον κορονοϊό το 50% συν ένας μαθητής.

Για τον ίδιο λόγο, άλλα 11.500 αυτοδιαγνωστικά τεστ έχουν διανεμηθεί στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ηρακλείου, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο διευθυντής της υπηρεσίας Γιάννης Καραγιαννίδης. Αναφερόμενος στην σημερινή πρώτη μέρα, επεσήμανε ότι όλα κύλησαν ομαλά, με πολύ λίγα εναπομείναντα κενά σε εκπαιδευτικούς, τα οποία περιορίζονται σε γυμνάσια της πόλης του Ηρακλείου, καθώς τα Λύκεια, οι ειδικότητες πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων και τα σχολεία της επαρχίας, έχουν καλυφθεί με εκπαιδευτικούς κατά προτεραιότητα από τους μόνιμους διορισμούς και την πρώτη φάση του διορισμού των αναπληρωτών. Τα υπόλοιπα κενά, εξήγησε, αναμένεται να καλυφθούν ως το τέλος του μήνα, με την επόμενη φάση διορισμού των αναπληρωτών.

Ερωτηθείς αν σημειώθηκαν παρατράγουδα με μαθητές και γονείς, που αντιτίθενται στα υγειονομικά μέτρα, ανέφερε ότι το μόνο περιστατικό που έχει γίνει ως τώρα γνωστό αφορά μητέρα μαθητή σχολείου στις Γούβες, που αρνήθηκε να προσκομίσει αρνητικό self test, καθώς και τη χρήση μάσκας από το παιδί της, του οποίου η είσοδος στο σχολείο δεν επιτράπηκε.

Τέλος, ερωτηθείς για τα ποσοστά εμβολιασμού σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, ο κ. Καραγιαννίδης σημείωσε ότι στοιχεία για τον εμβολιασμό των μαθητών δεν υπάρχουν, όμως, εκτιμάται, ότι έχει εμβολιαστεί περίπου το 15% των μαθητών Λυκείου και σε μικρότερο βαθμό οι μαθητές Γυμνασίου. Σε ό,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς, έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό που ξεπερνά το 80%, κατέληξε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος