Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Μάχης Κρήτης στο Ηράκλειο, τιμήθηκε σήμερα από τις αρχές του τόπου η 83η επέτειος από τη Μάχη της Κρήτης.
Το πρωί πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος. Για το χρονικό της Μάχης της Κρήτης μίλησε η εκπαιδευτικός στο 47ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου Μαρία Χονδροζουμάκη.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο και τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο της «Μάχης Κρήτης» από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, την Υποπρόξενο Μ. Βρετανίας Αριστέα Χουρδάκη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό, τη Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ηρακλείου ως εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων, τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, κομμάτων, φορέων, και ενώσεων αποστράτων.
Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ακολούθησε η ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των τεσσάρων συμμαχικών κρατών Ελλάδας, Μ. Βρετανίας, Αυστραλίας, Ν. Ζηλανδίας από την Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος