Γλυπτό για την μεγάλη έλλειψη στέγης των μόνιμων κατοίκων στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης

Το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης στέγης για τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους εργαζόμενους που αναζητούν εναγωνίως σπιτι να νοικιάσουν στην πόλη του Αγίου Νικολάου έθιξε με το γλυπτό που το περασμένο Σάββατο τοποθέτησε η εικαστικός και καθηγήτρια Μυρσίνη Λουκοπούλου στον πεζόδρομο της πόλης μπροστά από το άγαλμα του Κούνδουρου.

Η εικαστικός δημιούργησε ένα γλυπτό σε φυσικό μέγεθος άντρα ο οποίος βρισκόταν εντός μιας σκηνής μάλιστα δίπλα ακριβώς υπήρχαν ενοικιαστήρια, ενώ η ίδια μοίρασε πληροφοριακό υλικό για τη δράση αυτή σε ξένους και ντόπιους. Αρκετοί ήταν οι ξένοι που έδειξαν ενδιαφέρον να πληροφορηθούν για την κατάσταση που επικρατεί και στην περιοχή μας μάλιστα όπως δήλωσαν απασχολεί αρκετές πόλεις στην Ευρώπη μετά την αλματώδη εξάπλωση της βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων μέσα από τις ιντερνετικές πλατφόρμες.

Ωστόσο δεν είχαν την ίδια αντίληψη για την δράση της εικαστικού στον πεζόδρομο της πόλης «κάποιοι επιχειρηματίες» σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και πολίτες όπου με καταγγελίες στην αστυνομία ζήτησαν να αποσυρθεί το γλυπτό.

Το Σάββατο η δράση πραγματοποιήθηκε κανονικά ενώ την Κυριακή το γλυπτό μεταφέρθηκε σε γνωστό καφέ του πεζόδρομου όπου εκτίθεται. Το ζήτημα της εξεύρεσης στέγης είναι πολύ μεγάλο και στον Άγιο Νικόλαο με τις τιμές των ενοικίων να έχουν εκτοξευθεί για όσα ελεύθερα σπίτια υπάρχουν σε επίπεδα που αρκετές φορές ξεπερνούν κατά πολύ το μισό του μισθού ενός υπαλλήλου. Μάλιστα δεν είναι λίγα τα περιστατικά που καθηγητές αναγκάζονται να συγκατοικήσουν για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος