Φωτιά τώρα στο Μελιδοχώρι Ηρακλείου – Ήχησε το 112

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε λίγο μετά τη μία και μισή το μεσημέρι της Τετάρτης στο Μελιδοχώρι του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων, σε μια ημέρα που η Κρήτη βρίσκεται σε κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, κατηγορίας 4.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν μεγάλη και άμεση. Στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων της 3ης ΕΜΟΔΕ, 14 πυροσβεστικά οχήματα, εθελοντές, καθώς και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα που πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού. Το έργο της πυροσβεστικής υποστηρίζουν και υδροφόρες του δήμου Ηρακλείου.

Λίγα λεπτά μετά την εκδήλωση της φωτιάς ενεργοποιήθηκε το 112, καλώντας όσους βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή να παραμείνουν σε αυξημένη ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. Μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί εντολή εκκένωσης, ωστόσο η κατάσταση παρακολουθείται στενά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη ώστε να περιορίσουν την εξάπλωσή της πριν απειληθούν κατοικίες. Το μέτωπο χαρακτηρίζεται δύσκολο, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Παράλληλα, στο σημείο έχει μεταβεί το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Ηρακλείου, το οποίο θα διερευνήσει τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς ή ζημιές σε κατοικίες, ενώ οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις συνεχίζουν την προσπάθεια να θέσουν το μέτωπο υπό έλεγχο πριν ενισχυθεί περαιτέρω από τους ανέμους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος