Επίθεση με καυστικό υγρό στην Κρήτη: Τι λένε οι δικηγόροι του 36χρονου και της 38χρονης

Σε κατάσταση σοκ παραμένει μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Μάνο Δρακωνάκη, η 38χρονη που πέταξε καυστικό υγρό στον 36χρονο εν διαστάσει σύζυγό της τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου σε κεντρικό ξενοδοχείο.
Η σημερινή διαδικασία ενώπιον των δικαστικών αρχών εκτυλίχθηκε νωρίς το πρωί και «έτρεξε» γρήγορα για λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με τον κ. Δρακωνάκη, το μόνο που είπε σήμερα το πρωί στην ανακρίτρια η 38χρονη είναι πως ακόμα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, κάτι που είναι εμφανές, όπως σημείωσε. Εξηγήσεις θα κληθεί να δώσει αναλυτικά το ερχόμενο Σάββατο καθώς σήμερα έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στις 29 Οκτωβρίου, αφού ενημερωθούν οι δικηγόροι της για την δικογραφία.

Κληθείς να σχολιάσει την πράξη της 38χρονης περιορίστηκε να αναφέρει πως «η εντολέας μου αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο προκειμένου να γλιτώσει τα χειρότερα». Ερωτηθείς αναφορικά με το τι τελικώς ήταν το υγρό που πέταξε στον 36χρονο, τόνισε: «Δεν είναι βιτριόλι, είναι ένα καθαριστικό υγρό και η ποσότητα ήταν ελάχιστη και όλα αυτά που σας λέω θα αποδειχθούν. Αν ήταν βιτριόλι ο άνθρωπος αυτή τη στιγμή ίσως να μη ζούσε». Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, κατά τις έρευνες της Αστυνομίας, ήδη από την πρώτη μέρα βρέθηκε αποδεικτικό αγοράς το οποίο είχε ημερομηνία αποστολής στις 18 Οκτωβρίου και το παρέλαβε στις 20 Οκτωβρίου. Την επομένη έγινε η μοιραία συνάντηση στο ξενοδοχείο. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, αναφερόταν ότι πρόκειται για θειικό οξύ, μαζί με άλλες ουσίες. Επίσης στο σπίτι της βρέθηκαν δύο μπουκάλια άκουα φόρτε, κάτι που οδηγεί τους αστυνομικούς στην εικασία ότι πιθανώς το υγρό που χρησιμοποιήθηκε να ήταν μείγμα διαφορετικών ουσιών. Σε κάθε περίπτωση τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ, όπου έχει σταλεί μαζί με άλλα ευρήματα το μπουκαλάκι με το υγρό που βρέθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, αναμένεται να δώσουν την τελική απάντηση.

Ερωτηθείς αναφορικά με το πώς έφυγε από το ξενοδοχείο η 38χρονη ο κ. Δρακωνάκης απάντησε «Η γυναίκα μπήκε σε ένα ταξί και έφυγε». Όπως έχει ήδη γράψει το ertnews, κάμερες έχουν καταγράψει τη γυναίκα να φεύγει τρέχοντας από το ξενοδοχείο, να φτάνει στην παραλιακή λεωφόρο και κοντά στο ύψος του ΚΤΕΛ να επιβιβάζεται σε άγνωστο όχημα, γνωστού της ή ταξί, καθώς η λήψη είναι μακρινή και όχι ξεκάθαρη.
Αναφορικά με το πού κρυβόταν όλες αυτές τις ημέρες και αν κάποιος την κάλυπτε περιορίστηκε να πει: «Αυτό δε μπορώ να το γνωρίζω. Στο ερώτημα γιατί χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 4 ημέρες για να παραδοθεί ο δικηγόρος της 38χρονης απάντησε : « Γιατί φοβήθηκε πολύ, ήταν κατατρομαγμένη, πανικοβλημένη και τελούσε – ακόμη τελεί – σε κατάσταση σοκ. Δεν ήξερε πώς να διαχειριστεί ψυχολογικά όλο αυτό που της συνέβη. Δεν είναι όπως την περιγράφουν και είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση ψυχολογικά».
Πρόσθεσε ακόμη πως υπάρχουν αποδείξεις αναφορικά με τους ισχυρισμούς της ότι δεχόταν απειλές.

Η 38χρονη είχε μιλήσει την Κυριακή, την επομένη της μοιραίας συνάντησης στο ξενοδοχείο, στην ΕΡΤ και είχε απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων.
Έχετε μετανιώσει;
«Φυσικά έχω μετανιώσει… Εννοείται ότι δεν ήταν τρόπος αυτός για να συμπεριφερθώ. Όμως οδηγήθηκα στην πράξη αυτή μετά από όλη αυτή την πίεση που έχω υποστεί, τις απειλές, τον εκφοβισμό».
Γιατί σας απειλούσε; Τι σας έλεγε;
«Απειλούμουν από την οικογένειά του, γιατί δεν με ενέκριναν εξαιτίας των γάμων που έχω τελέσει και των παιδιών. Με απειλούσαν, με ξυλοφόρτωναν. Ήταν ένα δράμα. Το άντεχα για το χατίρι του άντρα μου, επειδή τον αγαπούσα».
Γιατί σας ζήτησε να χωρίσετε;
«Εγώ το ζήτησα να χωρίσουμε, επειδή με το που βγήκε από τη φυλακή σταμάτησε να με στηρίζει και έκανε τα χατίρια της οικογένειάς του που δεν με ήθελε ούτε ζωγραφιστή. Εφόσον, λοιπόν, παρά τις θυσίες που είχα κάνει γι’ αυτόν δεν εκτιμήθηκε τίποτα, τον άφησα να πάει στα αδέρφια του. Έτσι χωρίσαμε. Εκείνος υποτίθεται ότι αποδέχθηκε τον χωρισμό. Υποτίθεται, γιατί επί της ουσίας δεν τον αποδέχθηκε ποτέ».
– Ποιος ζήτησε να βρεθείτε την Παρασκευή;
«Εγώ τον πήρα τηλέφωνο και εκείνος μου είπε ότι δεν είχε ζάρια εκείνο το βράδυ (παίζει ζάρια σχεδόν κάθε βράδυ) και μπορεί».
– Τι έγινε εκείνο το βράδυ;
«Για ακόμα μια φορά μετά τις όμορφες στιγμές μας άρχισε να με απειλεί. Απλώς το έκανε πιο έντονα από ποτέ. Είχε μια ασυνήθιστη έπαρση. «Θα παντρευτώ και θα κάνω παιδιά, εσένα βέβαια θα αγαπάω, όμως εσύ θα είσαι στο χώμα». Εγώ μετά από αυτά δεν ήθελα να με αγγίζει. Με πίεσε για σεξ παρά την θέληση μου και μετά ξανά απειλές. Θόλωσα δυστυχώς.»
Το οξύ από πότε το πήρατε και από πού;
«Το οξύ το προμηθεύτηκα με νόμιμο τρόπο από ένα σάιτ στο ίντερνετ και ήρθε στο σπίτι μου με μεταφορική εταιρεία. Το είχα μαζί μου ως μέσο προστασίας. Οι άνθρωποι αυτοί που με απειλούν διαρκώς, οπλοφορούν, επιδεικνύουν τα όπλα τους, έχουν ανοίξει πυρ επανειλημμένα κατά ανθρώπων. Κάποια στιγμή τρομοκρατήθηκα κι εγώ τόσο πολύ που σκέφτηκα να έχω μαζί μου κάτι για να προστατευθώ σε περίπτωση που μου επιτεθούν ξανά. Έχω και δυο παιδιά, ξέρετε, που τα έχω μαζί μου διαρκώς».

Κούγιας: Προμελετημένη η πράξη

“Έκπληκτος” με το “θράσος” της 38χρονης δηλώνει ο δικηγόρος του 36χρονου Α. Κούγιας, κάνοντας λόγο για “ακραίο έγκλημα. Στην ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου που εκπροσωπεί τον 36χρονο, αναφέρεται: “Έχω εκπλαγεί με το θράσος της συγκεκριμένης κατηγορουμένης, η οποία αντί να ζητήσει γονατιστή συγγνώμη, γιατί σχεδίασε με απόλυτη ψυχραιμία το αποτρόπαιο έγκλημά της, αγοράζοντας μέσω του διαδικτύου, ένα τόσο επικίνδυνο καυστικό υγρό, που όπως ομολόγησε η ίδια, με μια πολύ μικρή ποσότητα, τύφλωσε τον εντολέα μου από το ένα μάτι (γίνεται αγώνας από τους γιατρούς στο χειρουργείο, με συνεχείς χειρουργικές επεμβάσεις, μήπως και σώσουν μέρος της οράσεώς του) και του διέλυσε – παραμόρφωσε όλο το πρόσωπο, αντί να ζητά συγγνώμη, αυτή και ο δικηγόρος της, που του κατέστρεψε τη ζωή του, έχουν το θράσος να ισχυρίζονται ότι αυτό, το με απόλυτη ψυχραιμία, προσχεδιασμένο ακραίο έγκλημα, έγινε με ένα δήθεν ακίνδυνο απορρυπαντικό και η αιτία που διεπράχθη το έγκλημα ήταν ότι, η συγκεκριμένη αδίστακτη, παρολίγον δολοφόνος, το έκανε από το φόβο της, λόγω της δήθεν κακοποιήσεως της, ενώ, ακόμη και ο ίδιος ο πατέρας της, τη διαψεύδει και ενώ, η δήθεν φοβισμένη και τρομοκρατημένη από το θύμα της και την οικογένειά του, έχει υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό λύσεως του με ιδιαίτερες συνθήκες γάμου της, με τον εντολέα μου, έχει δύο φορές ακυρώσει την υπογραφή της στο ιδιωτικό συμφωνητικό, αποδεικνύοντας με τον πλέον απόλυτο τρόπο, ότι πλέον, όχι μόνο δεν φοβάται κανέναν, αλλά αντιθέτως σχεδίαζε και σχεδιάζει, με εντελώς ψύχραιμο τρόπο, κάθε ενέργειά της, αφού και μετά από αυτήν την παράνομη συμπεριφορά της, δεν δίσταζε να γελοιοποιεί την ΕΛ.ΑΣ., εμφανιζόμενη η ίδια σε τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα, κατάφερνε και εξασφάλιζε την υπεράσπισή της από τουλάχιστον δύο μέχρι τώρα δικηγόρους.

Λυπάμαι που το προβλέπω, αλλά η συγκεκριμένη κατηγορουμένη, όπως συνέβη και με τη δράστιδα του εγκλήματος κατά της δυστυχούς Παλιοσπύρου, θα ωθήσει το Δικαστήριο που θα κρίνει το έγκλημά της, το οποίο είναι προμελετημένο, να εξαντλήσει την ποινική της μεταχείριση, στην ποινή που προβλέπεται, όπως και με την υπόθεση Παλιοσπύρου, των δεκαπέντε ετών καθείρξεως.

Όσον αφορά τους συκοφαντικού ισχυρισμούς περί δήθεν κακοποιήσεως της από τον εντολέα μου, η εντολή που έλαβα προ ολίγου, είναι να προβούμε μαζί με τη συνάδελφό μου κ. Σπανάκη, όχι μόνο σε υποστήριξη της κατηγορίας εις βάρος της, αλλά και στην υποβολή μηνύσεων για τη συκοφαντική δυσφήμηση

του θύματος, της οικογενείας του, αλλά και για την ψευδή καταμήνυση περί του ότι δήθεν, οποτεδήποτε έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Τα υπόλοιπα στη Δικαιοσύνη.

ΥΓ: Από έρευνα των συνεργατών του γραφείου μου, προέκυψε ότι η παραγγελία του καυστικού υγρού, έγινε το αργότερο στις 19.10.2022 και παρελήφθη από πρόσωπο ονόματι Γεώργιος Σταυρακάκης, στις 21.10.2022 και το έγκλημα διεπράχθη ξημερώματα της 22.10.2022, γεγονός που αποδεικνύει ότι αυτό προσχεδιάστηκε πριν από τις 19.10.2022″.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος