Δύο νεκροί και 120 ασθενείς λόγω covid στα νοσοκομεία της Κρήτης

Δύο ακόμη ανεμβολίαστοι ασθενείς με covid-19 που νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία της Κρήτης κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου το τελευταίο 24ωρο. Την ίδια ώρα “καμπανάκι” κρούει ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης καθώς μέσα σε μία εβδομάδα διπλασιάστηκε ο αριθμός των νοσηλευόμενων με κορονοϊό στο τριτοβάθμιο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού, ενώ περαιτέρω αύξηση καταγράφεται στο σύνολο των ασθενών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, ενώ στις Νοεμβρίου στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονταν 13 ασθενείς με κορονοϊό, σήμερα έφτασαν τους 29. Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για την εξέλιξη των νοσηλειών το επόμενο διάστημα, τονίζοντας ότι υπάρχει σχεδιασμός για άνοιγμα και άλλης κλινικής covid εφόσον χρειαστεί, κάτι που απευχήθηκε, καλώντας τον κόσμο να τηρεί τα μέτρα και να εμβολιαστεί. Την ίδια ώρα, αύξηση στην προσέλευση του κόσμου καταγράφεται και στο εμβολιαστικό κέντρο του ΠΑΓΝΗ, όπου καθημερινά προσέρχονται, όπως είπε ο κ. Χαλκιαδάκης 350 πολίτες για να εμβολιστούν και 90 – 100 από αυτούς κάνουν το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson, κάτι που αποδίδει στα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ.

Στο μεταξύ, καμία από τις 30 δόσεις μονοκλωνικών αντισωμάτων που έχουν φτάσει στο ΠΑΓΝΗ δεν έχει ως τώρα χορηγηθεί. Όπως εξήγησε ο κ. Χαλκιαδάκης, το ΠΑΓΝΗ ειδοποιήθηκε το Σάββατο για την περίπτωση ανοσοκατεσταλμένου πολίτη με καταγωγή από τα Χανιά, που κρίθηκε ότι θα έπρεπε να λάβει το κοκτέιλ των μονοκλονικών αντισωμάτων. Όταν όμως αναζητήθηκε προκειμένου να κληθεί την Κυριακή για την έγχυση διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν στην Αθήνα. Οι αρμόδιες αρχές ειδοποιήθηκαν προκειμένου ο μολυσμένος πολίτης να μπορέσει να λάβει το σκεύασμα σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας. Το γεγονός ότι κανένας άλλος πολίτης δεν έχει λάβει ως τώρα το κοκτέιλ των μονοκλωνικών αντισωμάτων μόνο θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί, όπως ανέφερε ο κ. Χαλκιαδάκης, ο οποίος σημείωσε πως αυτό σημαίνεις πως οι πολίτες που έχουν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και είναι οι εν δυνάμει αποδέκτες του φαίνεται να είναι προσεκτικοί. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι αυτό δε μπορεί να χορηγηθεί σε ασθενείς που ήδη νοσηλεύονται, καθώς δίδεται σε διάστημα έως 5 ημερών από τη μόλυνση και έχει προστατευτική και όχι θεραπευτική λειτουργία για τους ανθρώπους που πληρούν τα προβλεπόμενα κριτήρια.

Δύο νεκροί και 120 ασθενείς λόγω covid στα νοσοκομεία της Κρήτης

Σε ό,τι αφορά τις νοσηλείες ασθενών με covid-19 στην Κρήτη σήμερα, Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, ανέρχονται σε 120, από τους οποίους 104 νοσηλεύονται στις κλινικές covid και 16 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με τους 13 πιο σοβαρά, να έχουν διασωληνωθεί.
Πιο συγκεκριμένα οι νοσηλείες ανά νοσηλευτικό ίδρυμα έχουν ως εξής:

– ΠΑΓΝΗ: 29 ασθενείς, 25 στην κλινική covid, 4 στη ΜΕΘ, όλοι διασωληνωμένοι
– Βενιζέλειο: 27 ασθενείς, 22 στην κλινική covid, 5 στη ΜΕΘ, οι 2 διασωληνωμένοι
– Νοσοκομείο Χανίων: 32 ασθενείς, 29 στην κλινική covid, 3 στη ΜΕΘ, όλοι διασωληνωμένοι
– Νοσοκομείο Ρεθύμνου: 19 ασθενείς, 17 στην κλινική covid, 2 στη ΜΕΘ, όλοι διασωληνωμένοι
– Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: 8 ασθενείς, 6 στην κλινική, 2 στη ΜΕΘ, όλοι διασωληνωμένοι
– Νοσοκομείο Ιεράπετρας: 5 ασθενείς στην κλινική covid

Στα νοσοκομεία της Σητείας και της Νεάπολης δεν υπάρχουν σήμερα νοσηλευόμενοι ασθενείς με covid-19.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος