Δωρεάν προληπτικός ιατρικός έλεγχος σε παιδιά σε όλη την Κρήτη από το “Χαμόγελο του Παιδιού” και το πρόγραμμα “Ιπποκράτης”

Δωρεάν προληπτικό παιδιατρικό και ωτορινολαρυγγολογικό έλεγχο σε παιδιά που ζουν σε περιφερειακούς δήμους του νομού Ηρακλείου θα πραγματοποιήσει από την ερχόμενη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου ως τις 2 Οκτωβρίου «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου και υπό την αιγίδα των δήμων Γόρτυνας, Φαιστού, Βιάννου, Μινώα Πεδιάδας και Χερσονήσου. Στην συνέχεια θα επεκταθεί και στους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης, με επόμενο σταθμό το Λασίθι.

Δωρεάν προληπτικός ιατρικός έλεγχος σε παιδιά σε όλη την Κρήτη από το “Χαμόγελο του Παιδιού” και το πρόγραμμα “Ιπποκράτης”Όπως εξήγησε, μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου, η συντονίστρια του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης Κρήτης Χρυσή Μπομποδάκη, το πρόγραμμα καθορίστηκε με βάση τις ανάγκες κάθε περιοχές και έτσι, από την κατάλληλα εξοπλισμένη και στελεχωμένη κινητή μονάδα σε κάποιες περιοχές θα γίνεται παιδιατρικός και σε άλλες ακοολογικός προληπτικός έλεγχος. Προηγουμένως οι γονείς θα πρέπει να έχουν κλείσει τηλεφωνικά ραντεβού απευθυνόμενοι αρμοδίως στους κατά τόπους δήμους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί πρόγραμμα προληπτικών ιατρικών εξετάσεων σε παιδιά. Μάλιστα, όπως ανέφερε η κ. Μπομποδάκη, κατά τη διάρκεια ανάλογου οδοντιατρικού ελέγχου που έγινε το 2019 προέκυψαν σημαντικές ανάγκες, κυρίως σε παιδιά απομακρυσμένων περιοχών, με δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας. Σε ορισμένες περιπτώσεις η παρακολούθηση συνεχίστηκε, καθώς κρίθηκε αναγκαία η στήριξη πολυμελών οικογενειών που δυσκολεύονται οικονομικά να καλύψουν τα έξοδα.

Το πρόγραμμα των προληπτικών ελέγχων

– Ασήμι, Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021 έξω το Δημαρχείο Ασημίου θα
πραγματοποιηθεί ακοολογικός προληπτικός έλεγχος.
Τηλέφωνο για ραντεβού 2893340208 & 2893340225, κα Κλαίρη Κασωτάκη.
– Ζαρός, Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021, στο Δημοτικό Σχολείο Ζαρού θα
πραγματοποιηθεί παιδιατρικός προληπτικός έλεγχος. Τηλέφωνο για ραντεβού 28924340213, κα Νικολαντωνάκη Γαρυφαλιά.
– Μοίρες, Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021, έξω το Δημαρχείο Μοιρών θα
πραγματοποιηθεί παιδιατρικός προληπτικός έλεγχος. Τηλέφωνο για ραντεβού 2892340217 κα Ρομπογιαννάκη Αναστασία .
– Βιάννος, Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021, στην Κεντρική Πλατεία Χωριού έξω από την εκκλησία Μιχαήλ Αρχαγγέλου θα πραγματοποιηθεί παιδιατρικός προληπτικός έλεγχος. Τηλέφωνο για ραντεβού 2895340177 κα Καραγιώργη Ελένη.
– Αρκαλοχώρι, Παρασκευή 01 Οκτωβρίου 2021, στην Κεντρική πλατεία Ελευθερίας Αρκαλοχωρίου, πλησίον γραφείου Κοινωνικής Πρόνοιας Αρκαλοχωρίου θα πραγματοποιηθεί παιδιατρικός προληπτικός έλεγχος. Τηλέφωνο επικοινωνίας, 2891340395 κος Γαλυφιανάκης Γιώργος & 2891022922 κα Τσιάγγα Μαρία.
– Επισκοπή Χερσονήσου, Σάββατο 02 Οκτωβρίου 2021, στο Δημοτικό Σχολείο Επισκοπής θα πραγματοποιηθεί παιδιατρικός προληπτικός έλεγχος. Τηλέφωνο επικοινωνίας στο 6936242202 κα Γκολέμη Μαριάντα.
Ωράριο λειτουργίας 09:00-17:00

Για την υλοποίηση της δράσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει την Κινητή Παιδιατρική / Ακοολογική Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής.
Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής «Ιπποκράτης» λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας ‘Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχουν υπογραφεί με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος