Ηράκλειο: Ξύπνησε η 36χρονη έγκυος και μαζί της η ελπίδα για την ίδια και το έμβρυο που κυοφορεί

Η ελπίδα και τα χαμόγελα επέστρεψαν στα μέλη της οικογένειας της 36χρονης εγκύου που νοσηλεύεται με επιπλοκές από την covid-19 για 17η ημέρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Κώστας Τερζάκης, η γυναίκα έχει αφυπνιστεί και έχει επικοινωνία με το περιβάλλον.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζελείου Κώστας Χαχλιούτης ανέφερε ότι ήδη από το Σάββατο η γυναίκα έχει αποσωληνωθεί, αλλά παραμένει στη Μονάδα με συσκευή παροχής υψηλής ροής οξυγόνου και η πορεία της υγείας της παρακολουθείται στενά από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Σε ό,τι αφορά το έμβρυο που κυοφορεί, καθώς βρίσκεται στην 27η εβδομάδα κύησης, ο κ. Χαχλιούτης πρόσθεσε ότι παραμένει εν ζωή και οι ζωτικές του λειτουργίες, επίσης, παρακολουθούνται στενά.

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα εισήχθη με covid-19 στο Βενιζέλειο πριν από 21 ημέρες, όμως, παρουσίασε επιδείνωση και κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή της στη ΜΕΘ, όπου παραμένει για πάνω από δύο εβδομάδες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος