Από το Ηράκλειο η επανεκκίνηση της ελληνικής κρουαζιέρας

Array

Στο λιμάνι του Ηρακλείου καταπλέει σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο, το Mein Schiff 6 του τουριστικού κολοσσού TUI, που εμπιστεύεται το μεγαλύτερο λιμάνι της Κρήτης ως τον πρώτο εγχώριο λιμένα αφετηρίας (homeport) σε καιρό πανδημίας, δίνοντας το στίγμα της επανεκκίνησης του τομέα της ελληνικής κρουαζιέρας.

Οι περίπου 600 επιβάτες, οι οποίοι θα ταξιδέψουν με όλα τα μέτρα ασφάλειας που προβλέπουν τα ευρωπαϊκά και εθνικά πρωτόκολλα, θα έρθουν στο Ηράκλειο με πτήσεις από τη Γερμανία. Θα πραγματοποιηθούν άλλες έξι αφίξεις τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Η κρουαζιέρα θα ξεκινά κάθε Κυριακή από το Ηράκλειο και περιλαμβάνει στο πρόγραμμα τον Πειραιά και την Κέρκυρα ως επόμενα λιμάνια.

«Για όλους εμάς στο λιμάνι Ηρακλείου, ο ελλιμενισμός του Mein Schiff 6 από αύριο Παρασκευή 11/9/2020, αποτελεί παράλληλα την μέγιστη πιστοποίηση και διάκριση για τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία με συνέπεια προετοιμάστηκαν και εφαρμόστηκαν, ώστε το λιμάνι του Ηρακλείου να αποτελεί στην πράξη το πρώτο και ταυτόχρονα ασφαλέστερο λιμάνι κρουαζιέρας στην Ελλάδα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου.

Οι διαδικασίες που έχουν συμφωνηθεί βάσει των σχεδίων αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση κρούσματος μεταδοτικού νοσήματος covid 19, τόσο του Λιμένος όσο και του πλοίου, θα ακολουθούν αυστηρά τις υγειονομικές απαιτήσεις όπως ορίζονται από τα Ευρωπαϊκά και Εθνικά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Βάσει των μέχρι τώρα κρατήσεων, αναμένεται να ταξιδέψουν περίπου 600 επιβάτες, σε ένα πλοίο χωρητικότητας 2.534 επιβατών, ενώ βάσει πρωτοκόλλων το ανώτερο όριο αυτών θα είναι 1.520 άτομα.
Οι επόμενες έξι αφίξεις θα πραγματοποιηθούν στις 20/9, 27/9, 4/10, 11/10, 18/10 και 25/10. Από την διοίκηση του ΟΛΗ εκφράζεται η εκτίμηση ότι οι αφίξεις αυτές θα καταστήσουν την Ελλάδα αποδεδειγμένα έναν ασφαλή προορισμό κρουαζιέρας και παράλληλα υψηλού επιπέδου homeport.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος