Ηράκλειο: Αλλάζει η δομή της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κρήτη παρουσίασε χθες το απόγευμα η τοπική ηγεσία της ΕΛΑΣ, στη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε στο αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, παρουσία του γ.γ. του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη.
Το σχέδιο προβλέπει καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων, μετατροπή αστυνομικών τμημάτων σε σταθμούς και επιχειρησιακές αλλαγές υπηρεσιών όπως για παράδειγμα τα τμήματα Δίωξης Ναρκωτικών που εντάσσονται στις Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας. Για την πόλη του Ηρακλείου προβλέπεται η δημιουργία ενός τμήματος που θα έχει την εποπτεία όλης της πόλης του Ηρακλείου, των Αρχανών και άλλων περιοχών.
Ηράκλειο: Αλλάζει η δομή της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη Ηράκλειο: Αλλάζει η δομή της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη
Για τα Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ), διατηρούνται στην συντριπτική τους πλειονότητα με δραστικά μειωμένη δύναμη. Για παράδειγμα στο Ηράκλειο προβλέπεται το ΤΑΕ να λειτουργήσει με δύναμη 60 ατόμων αντί των 129 που διαθέτει σήμερα.
Ανακοινώθηκε επίσης η δημιουργία ΟΠΚΕ στην Ιεράπετρα, η ίδρυση υπηρεσίας Μεταγωγών- Δικαστηρίων στα Χανιά.
Αλλαγές προτείνονται επίσης για το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Μύρωνα, το οποίο μετονομάζεται σε Β’ Αστυνομικό Τμήμα με εδαφική αρμοδιότητα σε όλα τα χωριά του δήμου Ηρακλείου και τον πρώην δήμο Αγίας Βαρβάρας.
Το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας μετονομάζεται σε Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου με αρμοδιότητα στις περιοχές του ομώνυμο δήμου και έδρα το Γάζι.
Το Αστυνομικό Τμήμα Καστελλίου καταργείται και συνενώνεται με το Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου που θα μετονομαστεί σε τμήμα Μινώα Πεδιάδος. Με έδρα τον Πύργο προτείνεται η λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Αστερουσίων και στις Μοίρες το Αστυνομικό Τμήμα μετονομάζεται σε Τμήμα Φαιστού.
Το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου παραμένει ως έχει.
Πολύ σημαντικό βήμα θεωρείται η ίδρυση αυτοτελούς υπηρεσίας Άμεσης Δράσης που θα επεμβαίνει σε ό,τι συμβαίνει στο κέντρο με δυνάμεις όπως η ΔΙΑΣ. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η περίφημη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Κρήτης θα γίνει Τμήμα με έδρα το Ηράκλειο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος